У луцькому замку Любарта відновлюють небезпечні сходи
Волинь

У луцькому замку Любарта відновлюють небезпечні сходи

6 лютого 2020, 16:47
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькому замку ремонтують сходи, що ведуть до Владичої вежі. Востаннє окремі елементи конструкції міняли двадцять років тому.

Про це повідомляє Суспільне.UA.

Потрухнявілі дерев’яні елементи сходів міняють на нові, ясеневі. Поки триває ремонт, у Луцький замок йдуть відвідувачі. Туристки із Сум Вікторія Матвієць і Аліса Князєва кажуть: попри дощову погоду прийшли оглянути історичне місце.

"Міняти старе покриття на нове, ми вважаємо, що це доцільно. Історичний вигляд споруди це тільки покращить. Ми вважаємо треба виконувати такі реконструкції," - каже туристка Вікторія Матвієць.

На території замку є табличка, яка попереджає туристів про те, що відвідати єдиний в Україні Музей дзвонів, що знаходиться у Владичій вежі, не можна.Тривають роботи з відновлення сходів. Робітники замінили опорні бруси, монтують перила.

Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький розповів, що на придбання дерева для відновлення сходів та інших конструкцій витратили 9 тисяч гривень.

"Цей ремонт відбувається за кошти заповідника. Наші власні надходження, які ми отримуємо від проведення екскурсій, від відвідування Луцького замку. Це усі, скажемо так, кошти, які не заборонені законом", - каже Павло Рудецький.

Зі слів директора, у Луцькому замку потребують відновлення усі дерев’яні елементи, а на це потрібно 9 мільйонів гривень.

Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький каже,що подають проекти на різні програми, аби підтримувати історичну пам’ятку XIV століття.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися