В районі на Волині 20 домогосподарств виробляють сонячну електроенергію та продають її державі
Волинь

В районі на Волині 20 домогосподарств виробляють сонячну електроенергію та продають її державі

9 лютого 2020, 17:03
0
0
Сподобалось?
0

Приватні сонячні електростанції все частіше можна побачити на сучасних будинках жителів Ратнівщини. І хоча їх встановлення дороговартісне, та сонячні електростанції дозволяють не лише заощадити і забезпечити електроенергією власний будинок, а й заробити на цьому гроші. Хоча власники чи ті, хто тільки планує встановити сонячну електростанцію, наразі ставлять перед собою питання, коли ж вона окупиться?

Але, попри це, будівництво індивідуальних сонячних електростанцій набуває все більших обертів, і Ратнівщина – серед лідируючих районів на Волині.

Як інформують енергетики району, позаминулого року вони підключили до загальної мережі шість домогосподарств, які виробляють сонячну електроенергію для власних потреб, та ще й продають її державі. А минулоріч підключили 14 домогосподарств, більшість з яких – у Ратному.

Три приватні сонячні електростанції сьогодні працюють у Лучичах, дві у Старостині,  по одній у Жиричах, Самарах-Оріхових та Самарах, всі інші – у Ратному.

У районну філію «Волинь­обленерго» продовжують надходити заяви від жителів району на оформлення документів зі встановлення сонячних батарей (на сьогодні таких вже чотири).

Крім того, встановленням потужних сонячних батарей на території Ратнівщини цікавляться чимало інвесторів, представники яких, приїжджаючи у район, вивчають питання наявності земельних ділянок для їхнього встановлення та інші, пов’язані з цим.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися