На базі лікарні на Волині відкрили сучасний реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю
Волинь

На базі лікарні на Волині відкрили сучасний реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю

7 лютого 2020, 22:17
0
1
Сподобалось?
1

2 лютого на базі педіатричного відділення КНП «Любомльське ТМО Любомльської районної ради» відкрили реабілітаційний центр.

Про це повідомляє Любомльське ТМО у Фейсбуку.

"Довгостраждальний був цей шлях для батьків, яким довелося оббивати пороги владних кабінетів, аби їхні діти мали можливість проходити медичну та фізичну реабілітацію саме тут, у Любомлі, а не їхати за сотні кілометрів до інших міст", - йдеться в повідомлені.

Підтримав ініціативу батьків генеральний директор Любомльської лікарні Володимир Дибель, який і взявся реалізовувати цей задум.

Зрештою, вдалося відкрити облаштоване відповідно до вимог МОЗ місце для реабілітації дітей з інвалідністю. А таких діток, як виявилося, у Любомльському районі є майже 250.

Зінаїда Бондаренко, завідуюча педіатричним відділенням, розповіла, що тут зможуть проходити медичну реабілітацію діти від 3 до 18 років, які мають захворювання опорно-рухової системи, центральної та периферичної нервової системи, ураженнями інших органів та систем дитячого організму. Окрім того, тут займатимуться діти з групи ризику, яким треба попередити інвалідність. Курс реабілітації становитиме від 14 до 21 дня залежно від захворювання, стану дитини та ефекту, який даватимуть заняття з реабілітації. 

«Діти, котрі прийшли сьогодні на відкриття, а разом із ними ще більше двох сотень дітей з інвалідністю, які живуть на території Любомльського району, потребують не лише інклюзивного навчання, а й надання медичної реабілітації. У нашому центрі на них чекає медичний супровід, зокрема, заняття з масажистом, лікарем з фізичної та реабілітаційної медицини, невропатологом, педіатром, робота з психологом, логопедом, вихователем. Це своєрідна мультидисциплінарна команда, яку ми спеціально готували для роботи з проведення реабілітації діткам», - відзначила лікарка.

Наразі для дітей облаштували сім ліжкомісць денного перебування (з 8 до 17 години), передбачили чотиразове повноцінне дієтичне харчування. Також діти ходитимуть на фізіотерапевтичні процедури, займатимуться у спортивній кімнаті, масажному кабінеті. Є ігрова кімната з кульковим басейном та зручними комфортними диванами, сенсорна кімната.

Кожну дитину, яка прибуде на реабілітацію, оглядатиме команда лікарів та спеціалістів з реабілітації та індивідуально розроблятиме маршрут для кожної дитини. Аби потрапити сюди, батькам необхідно звернутися до свого сімейного лікаря та отримати електронне направлення.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися