У Луцьку відкрили місце для відновлення психологічного стану атовців
Волинь

У Луцьку відкрили місце для відновлення психологічного стану атовців

11 лютого 2020, 14:11
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку презентували партнерський проєкт соціальної дії «Багатофункціональне середовище арт-релаксації «ART-TELL-IYA», метою якого є створення умов для відновлення психологічного стану ветеранів АТО/ООС.

Презентація відбулася у Луцькому НТУ 11 лютого, - передає ІА Волинські новини.

Захід реалізовується у рамках програми «Активні громадяни» за сприяння Британської Ради в Україні. А реалізація проєкту допоможе вибудувати ексвоїнам АТО/ОСС економічну та соціально-психологічну стабільність арт-терапевтичними заняттями для естетичної гармонізації особистості й сприяння формуванню нових життєвих стратегій розвитку.

Доцент кафедри дизайну Христина Хворост розповіла, що, окрім відкриття середовища, де проводитимуться арт-релаксаційні зайняття, була створена програма для ветеранів АТО/ООС.

Завідувач кафедри дизайну Наталія Скляренко натомість зазначила, що в рамках проєкту передбачалося створення багатофункціонального середовища для занять арт-терапією, релаксаційної кімнати та окремого кабінету для психологічної реабалітації.

Зокрема, участь в проєкті можуть взяти атовці, які не мають серйозних фізичних ушкоджень та поранень, які не потребують реабілітації в спеціалізованих медичних закладах, але потребують професійного психологічного супроводу з метою стабілізації внутрішнього психологічного балансу.

Цікаво, що програма спрямована на формування навиків подолання негативних переживань, агресії, симптомів депресії та не завжди очевидних ознак посттравматичного стресового розладу за допомогою арт-релаксаційних вправ.

Також програма допоможе у знаходженні мирного діалогу в родинах та з близькими людьми, взаєморозумінні із рідними та суспільством.

В рамках проєкту для атовців протягом трьох днів триватимуть тренінги під керівництвом психолога арт-терапевта та викладачів-дизайнерів Луцького НТУ. А середовище арт-релаксації діятиме постійно.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися