Відлік іде на секунди: у Луцьку водії і пішоходи не пропускають «швидкі» із спецсигналом
Волинь

Відлік іде на секунди: у Луцьку водії і пішоходи не пропускають «швидкі» із спецсигналом

13 лютого 2020, 19:49
2
1
Сподобалось?
1

У Луцьку інспектори супроводжували карету швидкої, аби з’ясувати, чи пропускають медиків із спецсигналом автомобілісти та пішоходи.

Про це повідомляє Суспільне.

Два екіпажі патрульної поліції їдуть за машиною швидкої, яка рухається з увімкнутою сиреною центральними вулицями Луцька. На проспекті Соборності, поблизу Завокзального ринку, деякі пішоходи ігнорують попереджувальний сигнал та не пропускають машину медиків.

На проспекті Молоді поліцейські зупиняють водія таксі, який не пропустив машину екстреної медицини.

Таксист забороняє знімати його обличчя. Посвідчення водія при собі в нього не було. Показав його у додатку "Дія".


 "Під час спілкування з водієм та перевірки його документів встановили, що водій не мав права керування, тому що строк дії його водійського посвідчення був закінчений. За те, що водій не надав переваги в русі швидкій медичній допомозі санкція статті передбачає штраф 510 грн та за те, що водій не мав права керування санкція статті передбачає 425 грн", - зазначає патрульний Богдан Павлович.

Завідувачка відділу медицини катастроф Центру екстреної допомоги області Оксана Цьось каже, що за рік було близько 10-ти випадків, коли медики не встигали вчасно прибути на виклик через водіїв, які не пропускали швидку із спецсигналом.

 "Найчастіше, як не дивно, це є пішоходи. Вони зовсім не звертають увагу, як ми їдемо, вони можуть іти, коли звукові і світлові сигнали. Коли травмований і бригада стоїть в заторі, там іде на секунди, а не на хвилини відлік часу і було в нас таке, звичайно. По місту в нас норматив доїзду 10 хв, за межами міста – 20 хв," - зазначає Оксана Цьось.

Начальник патрульної поліції області Андрій Крутень розповідає, що це був спільний профілактичний захід медиків та правоохоронців "Увага, спецсигнал!" Так хотіли привернути увагу водіїв та пішоходів, від яких залежить вчасний приїзд екстрених служб на виклики.

"Вчасність прибуття на виклик працівників поліції, працівників швидкої медичної допомоги, пожежних – це якраз запорука того, щоб врятувати і зберегти чиєсь життя. Ті, хто не дотримується правил дорожнього руху, то якраз на них ми хочемо вплинути превентивно", - додає Андрій Крутень.

За дві години профілактичного рейду "Увага, спецсигнал!" патрульні інспектори зупинили двох водіїв, які не надали переваги в русі швидкій. Пішоходів, зі слів поліцейського Богдана Павловича, не штрафували. За таке порушення вони мали б сплатити 51-у гривню.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Місцевий
    Місцевий

    Чому цих сраних пішоходів не штрафують? Їх так само потрібно штрафувати!!!!!!

    14 лютого 2020, 08:27
    Відповісти
  • Монархіст
    Монархіст

    Треба штрафі збільшити в 10-20 разів. і штрафувати по повній. Тоді бидлу дійде що вони не одні на дорозі.

    14 лютого 2020, 09:29
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися