Луцький ІТ-кластер та СНУ підписали меморандум про співпрацю
Волинь

Луцький ІТ-кластер та СНУ підписали меморандум про співпрацю

14 лютого 2020, 14:32
0
0
Сподобалось?
0

Луцький ІТ-кластер налагоджує співпрацю з одним із найбільших вишів Волині - Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки.

Відповідний меморандум підписали 13 лютого.

Засновник Луцького ІТ-кластеру, керівник фірми InternetDevels Віктор Левандовський та ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось підписали меморандум про співпрацю. Під час зустрічі представники LITaC та вишу обговорили конкретні напрямки співпраці, яка розпочнеться вже найближчим часом.

Зокрема у рамках проекту EDUUP ІТ-фахівці залучатимуться до викладання у вишах. У цьому навчальному семестрі в університеті для студентів ІТ-спеціальностей представники компаній InternetDevels та ideil. прочитають 12 лекцій на актуальні теми в галузі ІТ.

"Проблема освіти: навчання вхолосту. Рішення: дуальна освіта, до організації якої ми долучаємося. В InternetDevels ми вже підготували окремий клас для роботи студентів, стартуємо на днях. Ректор університету Анатолій Цьось дуже активно налаштований на співпрацю", - зауважив на своїй фейсбук-сторінці Віктор Левандовський.

Для довідки:

Луцький ІТ-кластер об’єднує компанії, організації, структури та спеціалістів сфери інформаційних технологій у Луцьку, які інтеграційно взаємодіють між собою. Основна місія ІТ-кластера - освітні та навчальні програми для студентів та учнів, популяризація галузі ІТ.

ІТЕА - освітній партнер Луцького ІТ-кластера. Це всеукраїнський освітній проект комплексної підготовки та розвитку спеціалістів IT-індустрії, які здатні вивести Україну у світові лідери.

EDUUP - освітній проект Луцького ІТ-кластера. Ми допомагаємо луцьким університетам максимально наблизити навчальні програми до вимог сучасного ІТ-ринку. Проект спрямований на актуалізацію навчальних програм у ВНЗ та має на меті забезпечити кількісне та якісне зростання рівня підготовки випускників ІТ спеціальностей. 

 Сприяємо запровадженню в навчальний процес вивчення практик, методологій та інструментарію сучасних технологій програмування, які використовуються в ІТ галузі. На нинішньому етапі планується протягом лютого-травня залучати фахівців ІТ-компаній для читання лекцій для студентів волинських вишів на тематику щодо трендів та технологій на ІТ-ринку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися