У СНУ з'явиться власне студмістечко
Волинь

У СНУ з'явиться власне студмістечко

17 лютого 2020, 15:43
0
0
Сподобалось?
0

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки хоче побудувати студентське містечко на вулиці Володимирській із зимовим спортивним манежем, який за потреби буде використовуватися, як концертний зал на 3-5 тисяч осіб. Задля цього планують залучити кошти інвесторів.

Про це йшлося 17 лютого під час зустрічі депутатів Луцької міської ради та керівництва СНУ, - передає ІА Волинські новини.

Як зазначив ректор СНУ Анатолій Цьось, він багато часу приділяв питанню землі на Володимирській під час передвиборчої кампанії.

«Ідея Ігоря Коцана полягала в тому, щоб там побудувати студентське містечко за кошти держави або спонсорів. За десять років там не було нічого побудовано. Я більш ніж переконаний, що за кошти держави в сучасних умовах побудувати там нічого неможливо. Тому я вже починаю вести перемовини, аби знайти інвесторів, які б там побудували гуртожиток, будинок для викладачів, можливо, частину навчальних приміщень, а після цього отримували свою частку в залежності від угод. Робота з інвесторами, я вважаю, – найправильніший спосіб побудувати там студентське містечко», – зауважив Анатолій Цьось.

Також ректор розповів, що одна з ідей використання землі на Володимирській полягає в тому, щоб там також побудувати великий спортивний зимовий манеж.

«В Луцьку є сертифікований стадіон для змагань у літній період, і він приносить нам певні дивіденди, зокрема і місту. В Україні немає жодного сертифікованого легкоатлетичного манежу для зимових змагань. Ще одна не менш важлива складова – у Луцьку немає жодного концертного залу на велику кількість місць 3-5 тисяч людей. При правильному проектуванні цей манеж міг би дуже швидко перетворюватися на величезний концертний зал і приносити серйозні кошти для університету і для міста. Такий проект, на мою думку, був би значно кращий та ефективніший», – каже ректор СНУ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися