Лучани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні
Волинь

Лучани вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2020, 15:20
0
0
Сподобалось?
0

20 лютого з нагоди шостої річниці кривавого розстрілу учасників Революції гідності на Майдані в Києві у Луцьку організували пам’ятні заходи.

Про це повідомляє ІА Волинські новини.

Сотні містян – представники влади, священнослужителі, громадські діячі, родичі та друзі загиблих і просто небайдужі – зібралися на меморіалі «Вічна слава» біля пам’ятника волинським Героям Небесної Сотні, аби помолитися за загиблих і вшанувати їх хвилиною мовчання.

Нагадаємо, саме 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день шість років тому під час Революції гідності в Києві силові підрозділи режиму Віктора Януковича розстрілювали протестувальників, які вийшли на Майдан відстоювати свої ідеї. За день близько 100 людей віддали життя в боротьбі за свободу, згодом їх назвали Небесною Сотнею. Усіх волинян, які померли в результаті кровопролитних протистоянь на Майдані, згадали поіменно. Очолив панахиду настоятель луцької парафії Преподобного Іова Почаївського, військовий капелан Олександр Вронський.

«Ми вкотре приходимо на це святе місце, щоб вшанувати пам'ять полеглих Героїв Небесної Сотні. Зокрема, ми часто приходимо на могилу Василя Мойсея, якого ми особисто знали. Ми не просто приходимо, щоб молитовно вшанувати їх, ми ще й їхнім прикладом надихаємося в подальшій боротьбі. Мені особливо тяжко говорити в сьогоднішній день, бо я шість років назад був із Василем Мойсеєм і першим подав звістку про те, що його вже немає», – пригадав священнослужитель.

Він наголосив, що згадувати ті хвилини й досі дуже моторошно, адже «ти ніби знову переживаєш цей день, який уже пережив шість років тому».

«Ми віримо й надіємося, що їхня жертва не буде марною. Вони долучилися до небесного легіону і сьогодні споглядають на нас із небес, на те, як ми себе поводимо і чи продовжуємо боротьбу та розбудовуємо Україну», – звернув увагу Олександр Вронський.

Згодом лучани поклали квіти до пам’ятника волинським Героям Небесної сотні.
Далі всі вирушили до Театрального майдану, аби покласти квіти та запалені лампадки до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України». Лучани громадською ходою пройшли проспектом Василя Мойсея та вулицею Винниченка.

Хода зупинилася біля Дому панахиди, аби попрощатися з волинянином Борисом Шпачуком, який помер на передовій.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися