На добудову скандальної луцької школи потрібно 100 мільйонів
Волинь

На добудову скандальної луцької школи потрібно 100 мільйонів

24 лютого 2020, 16:14
1
0
Сподобалось?
0

Для того, щоб добудувати школу №13, потрібно не менше 100 мільйонів гривень.

Про це повідомили під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, пише ІА Волинські новини.

Оскільки таких коштів у бюджеті міста немає, депутатка Алла Надточій запропонувала розглянути варіант реорганізації школи і залишити її лише у якості початкової.

На це голова профільної комісії Борис Смаль зауважив, що якщо міська рада хоча б обмовиться про таку пропозицію, жодної фінансової та іншої допомоги ні від держави, ні від області чекати не доведеться.

«Це буде останнє, що ми запропонуємо взагалі. Якщо ми заявимо, що ми там робимо лише початкову школу, то забудьте про будь-які гроші, виділені на школу в цілому», - додав він.

Натомість, начальниця управління освіти Зіновія Лещенко зазначила, що існує закон про захист середньої освіти.

«У межах цього закону до 2024-го року лише 8 шкіл стане ліцеями. Може варто зберегти школу, навчальний заклад як 1-го та 2-го ступеня, враховуючи її розташування. Є проблема із транспортним сполученням, тому дітям буде нереально добиратися вчасно на навчання в інші школи. Якщо ж робити корпус лише для початкової школи – 1-го ступеня, то можна зробити лише маленьку спортивну залу. Але, за станом на сьогодні, район, у якому розташований навчальний заклад, лише розбудовують. Тому я просила б зберегти школі хоча б перший та другий ступінь – щоб діти могли навчатися до дев’ятого класу», - наголосила головна освітянка міста.

Натомість, депутат Микола Дендіберін акцентував, що ні обласна, ні міська рада не знайде 100 мільйонів на добудову школи, «хай хоч головою об стовп». Тому потрібно шукати інші рішення, до прикладу, звертатися до депутатів з області, нардепів, уряду тощо.

Нагадаємо, школа №13 у Луцьку функціонує без спортивного залу, їдальні та виробничих приміщень. Батьки вимагають урешті добудувати школу, аби діти змогли навчатися в належних умовах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • на сайті батов г ф
    на сайті батов г ф

    Некомпетентність керівництва обласного управління освіти дивує не лише в цій галузі. Тому будемо сподіватись, що вище керівництво прийме правильні рішення щодо недопущення перебування даного керівника на цій посаді. Інакше такі непорозуміння будуть не лише в профтехосвіті. коменти про начальників ОіН 21:14 18.10.2019 4 Травня 2016 13:23 На місце Загреви поставити чорта рогатого, то все одно буде краще за неї. Плахотна не самий гірший варіант ! ?. 4 Травня 2016 14:02 Так це ж він самий і є...))) прибирайте нечисть - зіновію лещенко 20:07 19.10.2019 ... найбільшу непотріб яка Є в історії управління Волинською освітою - плахотну , коли замiнять? Те що у неї блат не означає, що освiта має валитись? таке враження що єдине слово яке вона вивчила це "захищенi статтi". Все у виступах читає з бумажки ... подивiться її декларацiю: будинки, квартири, земля, декiлька авто... та вона за загреву багатша! Грошей мало, то ще влади хоче. і грошей також мало 07:34 21.10.2019 Луцьке ВПУ співпрацює у сфері професійно-технічної освіти з німцями. Про це йдеться в сюжеті ПРОДАЖНОЇ ! ЗАМОВНОЇ ! каналу «Сфера-ТВ».

    24 лютого 2020, 18:59
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися