В райлікарні на Волині інфекційне відділення – під загрозою закриття
Волинь

В райлікарні на Волині інфекційне відділення – під загрозою закриття

26 лютого 2020, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

У Турійській райлікарні можуть закрити інфекційне відділення.

Колектив виступив проти закриття відділення, яке заплановане на 10 березня, розповів Суспільному головний лікар Петро Мельничук.

Таку резолюцію ухвалили під час колективних зборів за участю медиків, місцевих жителів та представників місцевої, районної влади.

"Інфекційне відділення Турійської районної лікарні працюватиме до 10 березня", - розповів головний лікар Петро Мельничук

Він каже, що відділення розраховане на п'ять дорослих ліжок і п'ять дитячих. Зі слів головного лікаря, з впровадженням другого етапу медреформи, на обслуговування відділення не вистачатиме півтора мільйона гривень, загальний кошторис два з половиною мільйона.

"Дитячу інфекцію ми можемо зробити у дитячому відділенні, зробивши перегородку. Там можливо облаштувати дві палати. Щодо дорослого, то їх ні з ким не об’єднаєш, бо відділення специфічне. Тому є домовленість з Ковельським МТО, що дорослі, і діти на перших порах, будуть госпіталізуватися у Ковельське МТО. Медичних сестер направили в інші відділення, тому із середнім персоналом проблем немає, молодший скорочуємо", - каже він.

Він каже, що у відділенні 12 працівників, п’ятьох скоротять, іншим запропонували нові посади.

Із впровадженням нового етапу реформи медицини, каже завідувач інформаційно-аналітичного відділу Микола Шумік, - складно зробити економічні розрахунки розвитку закладу. Насамкінець зустрічі домовилися розрахувати необхідну суму на збереження частини відділення та вчергове зустрітися.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися