У Луцькій гімназії продавали їжу, аби зібрати гроші для онкохворих діток
Волинь

У Луцькій гімназії продавали їжу, аби зібрати гроші для онкохворих діток

27 лютого 2020, 17:19
0
0
Сподобалось?
0

Страви традиційної кухні різних регіонів України продавали у Луцькій гімназії № 4. Робили це, аби зібрати гроші онкохворим дітям. Майже 350-т учнів п’ятих-шостих класів разом із батьками і вчителями взяли участь в організації благодійного ярмарку.

Про це повідомляє Суспільне.

Учні 6-В класу представляли Запорізьку область. Готували страви притаманні цьому регіону. Школяр Максим Поліщук – в образі козака. Разом із однокласниками він продає харчі.

“У нас є козацька юшка, також у нас є різні страви. Вареники. Пиріжки. Я готував зі своєю бабусею пиріжки з капустою та вишнею”, – каже Максим Поліщук.

Мама Владислава Матяшова розповідає, що їхній клас презентує Крим. До ярмарку батьки з дітьми приготували пахлаву, самсу, бурму, ечпочмак – пиріжки з курятиною, солодощі на основі виноградного соку.

"Ми в татарських костюмах, дітки танцювали татарський танок, бо татари населяють Крим. Звісно, Крим – це Україна. Так було, є і буде. Так навчені ми і наші діти”, - говорить жінка.

Шестикласниця Ольга Дударєва розповідає, що з однокласниками продають страви закарпатської традиційної кухні.

“Саме такі ярмарки роблять світ краще, допомагають матеріально, грошима для хворих дітей, які не можуть назбирати дану суму”, - вважає Ольга Дударєва.

Ціни на пропоновані страви - від гривні до 10. На благодійному ярмарку мама школяра Іванна Климюк придбала солодощі: “Це дітей заохочує щось робити. Дуже гарна ідея, організаторам – респект”.

Благодійні ярмарки на підтримку онкохворих людей у гімназії відбуваються кілька років поспіль, розповіла заступниця директора Ірина Дмитренко. До підготовки заходу залучили 350- учнів. Восени на такому ж ярмарку зібрали майже 25 тисяч гривень, каже педагог.

“Цьогоріч ми запропонували тематику – регіони України. Кожен клас обрав образ і презентували культуру, традиції національні страви. Крім того, що готували смаколики, мами, бабусі допомагали, мала б бути ще презентація регіону. Гроші від цього ярмарку ми плануємо передати онкохворим дітям міста”, - каже пані Ірина.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися