В лікарні на Волині облаштують обсерваційні палати
Волинь

В лікарні на Волині облаштують обсерваційні палати

28 лютого 2020, 10:18
0
0
Сподобалось?
0

У Турійській лікарні замість інфекційного відділення будуть обсерваційні палати.

25 лютого колектив Турійської районної лікарні виступив проти закриття інфекційного відділення, яке заплановане на 10 березня, - передає Суспільне.

Головний лікар закладу Петро Мельничук каже, що таку резолюцію ухвалили під час колективних зборів за участю медиків, місцевих жителів та представників місцевої, районної влади.
Питання розглянули на засіданні колегії при райдержадміністрації.

"На послуги до НСЗУ наша лікарня, у зв’язку з тим, що у нас не має такої кількості хворих, не подавалася і поки що вирішили, що цю послугу не надаватимуть. Але, у зв’язку з тим, що у світі епідемія коронавірусу і інші інфекційні захворювання, ми вирішили поки що утримувати два бокси у відділенні. Але, ми не будемо називати його інфекційне, а це будуть обсерваційні палати, де середньої важкості будуть знаходитися дітки. Дорослий інфекціоніст вчитиметься на сімейного лікаря. Але, такі палати ми лишимо. Їх буде обслуговувати персонал, який є у лікарні. Буде складено відповідний договір колективний і по акту виконаних робіт, тобто з якої території будуть хворі, ми будемо лікарні сплачувати кошти", - голова Турійської районної ради Ольга Черен.

За словами Ольги Черен, голови Турійської районної ради, важких хворих везтимуть у Ковельську лікарню.

"В нашій лікарні не скорочений жоден лікар, в нас всі лікарі будуть працювати. В інфекційному відділенні був один лікар, вона виявила бажання зараз навчатися на курсах сімейного лікаря. І вона разом з тим буде амбулаторно працювати інфекціоністом. Молодший персонал теж забезпечений роботою. Єдине - буде скорочено 5 працівників середнього молодшого персоналу, це санітарки", -
голова Турійської районної ради Ольга Черен.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися