У Луцьку лікарі вчилися евакуйовувати хворих з підозрою на коронавірус
Волинь

У Луцьку лікарі вчилися евакуйовувати хворих з підозрою на коронавірус

28 лютого 2020, 19:05
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку із залізничного вокзалу медики швидкої допомоги вчилися евакуйовувати хворого із підозрою на коронавірусну інфекцію.

Лікарі екстреної медицини та інфекційної лікарні відпрацьовували свої дії на випадок виявлення хворого із підозрою на коронавірус, - пише Суспільне.

За легендою навчань Оксана з чоловіком приїхали потягом із Новоолексіївки. Жінка каже: тиждень тому вона повернулася з Китаю, але проблем зі здоров’ям не помічала. У поїздці Станіславу стало зле. На пероні дружина зателефонувала у "швидку". Швидка карета приїхала на вокзал через сім хвилин після виклику. До пацієнтів, які можуть бути зараженими коронавірусом, медики їдуть у спецодязі.

"В нас є спеціальні костюми протиепідеміологічні, які захищають нас від контакту, є рукавички, масочки. І для того, щоб убезпечити хворих, ми надягаємо хворим теж маски", - розповіла лікарка екстреної медичної допомоги Алла Мельничук.

Чоловіка оглянули та вирішили госпіталізувати, - каже лікарка.

"За кордоном його дружина перебувала в контакті. В нас є підозра на небезпечну вірусну інфекцію. Тому ми пропонували хворому госпіталізацію в інфекційну лікарню", - каже Алла Мельничук.

За потреби, перших хворих із підозрою на коронавірус везтимуть до обласної інфекційної лікарні Волині. Чоловіка поклали до окремого боксу. Тут йому міряють температуру, оглядають, роблять аналізи і мазок з горла, - розповідає лікарка-інфекціоністка Вікторія Шкрогаль.

"Перш за все, одягаємо спецодяг, в якому повинен працювати медичний працівник біля такого хворого. Після того хворий госпіталізовується до нас в спеціальний бокс. Огляд пацієнта та опитування, збір скарг, анамнезу захворювання, епіданамнезу, що включає саме основне – чи хворий десь виїжджав за межі країни, куди і ми це все з’ясовуємо. Обстеження на грип А і В і, при потребі, на коронавірус. Тоді назначаємо хворому лікування, залежно від симптомів, які є у хворого", - каже завідувачка приймально-діагностичного відділення Вікторія Шкрогаль.


Дружину госпіталізованого – ізолювали до сусіднього боксу, за її станом спостерігатимуть фахівці лабораторного центру. Чотири палати, в які поміщатимуть потенційних хворих, повністю ізольовані й розраховані на 10 людей, говорить Руслан Морочковський, директор Волинської обласної інфекційної лікарні. Тут – окремий вхід та вентиляція, аби пацієнти не контактували з іншими людьми.
"Також є відділення інтенсивної терапії на 6 ліжок – там будуть знаходитися пацієнти з більш тяжким перебігом захворювання. Є засоби індивідуального захисту для персоналу і, в якійсь мірі, апаратура, щоб надавати допомогу тим важким хворим. На сьогоднішній день немає препаратів для лікування, які мають доказову базу, тобто, використовується лише патогенетична терапія для лікування", - зауважив директор обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський.


Зі слів Руслана Морочковського, спеціалізована обласна лікарня готова приймати лише перших потенційних хворих. До цього готують увесь персонал лікарні і 20 лікарів, які тут працюють.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися