20-річна чемпіонка світу з кікбоксингу служить у Луцькому прикордонному загоні
Волинь

20-річна чемпіонка світу з кікбоксингу служить у Луцькому прикордонному загоні

10 березня 2020, 14:46
0
0
Сподобалось?
0

У 20 років – двічі чемпіонка світу з кікбоксингу серед молоді та бронзова призерка Чемпіонату Європи з боксу. Волинянка Софія Неділько, щойно з’являється вільна хвилина, біжить у спортзал. В робочий час на КПП Луцького прикордонного загону першою зустрічає авто і перевіряє їх на наявність вибухівки, пише Суспільне.

Науку тренера Софія вловлює миттєво і тепер Андрій Подвальний каже, мусить не пропустити удар від учениці.

"У Софії від природи хороші дані, швидкість реакції, плюс під час поєдинку вона не панікує, як інші спортсмени", - зазначає тренер.

Природні вміння Софії і привели її у цей спорт. Дівчина каже, що не планувала ставати в спаринги, проти жіночого боксу був її тренер.

"Спочатку, прийшовши на бокс, я казала: як так дівчинка буде битися? Я просто не уявляла. Але перші спаринги, перші напрацювання навіть такі легкі – ми там просто вивчали удари, просто на суперниці, не билися, тому мені навіть дуже сподобалося спочатку", - розповідає Софія.


2015 року Софія вперше стала Чемпіонкою світу серед молоді і свій здобуток підтвердила 2016-го. Торік в Ірландії на Чемпіонаті світу обійшла представників понад 50 країн - завоювала срібло.

"Софія тільки другий рік виступає у дорослому спорті. Вона ще не набрала максимальних кондицій для того, щоб на рівні боксувати з титулованими спортсменами", - каже тренер дівчини.

Вищу освіту дівчина здобула на факультеті фізкультури Східноєвропейського університету.Завжди захоплювалася військовими. Нині працює в прикордонній службі. В обов’язки входить служба на КПП й патрулювання військового містечка.


"Я вибрала прикордонний, оскільки, мені здається, це ближче до моїх досягнень . Ми перевіряємо на наявність закладок, які можливо зараз вчепити на машину, оскільки у важкому періоді може статися будь-яка ситуація, тому ми ретельно ставимося до пропуску машин", - додає Софія

На службі застосовувати спортивні вміння не доводилося, каже Софія. Іноді тренує колег.

Вид спорту, який обрала дівчина, має свої вимоги, у тому числі в харчуванні. Зранку – вівсянка на молоці з родзинками та горіхами. На обід – грильоване куряче м’ясо та зелений салат. Кікбоксинг, розповідає Софія, змушує тримати себе у формі. Має власну тактику боксування, що дозволяє відбивати більшість ударів. Якщо пропустить - синці приховує під косметикою. Але таке, каже, трапляється рідко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися