У Луцьку студента постригли у монахи
Волинь

У Луцьку студента постригли у монахи

11 березня 2020, 10:28
0
-1
Сподобалось?
-1

10 березня архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл звершив чернечий постриг.

Подія відбулась у древньому Свято-Покровському храмі міста Луцька. До чернечої родини долучився студент Волинської духовної семінарії Тарас Швець, повідомляє пресслужба Волинської єпархії УПЦ (МП).

Після промовлення чернечих обітниць, які даються під час звершення обряду, Тараса постригли у монахи з ім’ям Фотій в честь свт. Фотія Митрополита Київського. На завершення, владика і братія привітали монаха Фотія з прийняттям ангельського чину.

“Якщо бути уважним, то можна почути, що обітниці складаються із заповідей Божих. Кожне слово цієї обітниці перед Богом знаходиться у Євангелії. І це говорить про те, що ці обітниці повинні виконувати не тільки монахи, а кожним, хто називає себе послідовником Христовим”, – звернувся до усіх присутніх у вітальному слові владика.

А новопостриженому о. Фотію Архіпастир наголосив на тому, що надія у його житті повинна бути лише на Господа.

“Коли вручалися чотки, то сказали - прийми меч духовний, і завжди у серці своєму та розумі, у словах промовляй: Господи, Іісусе Христе, Сине Божий, помилуй мя, грішного. Ці слова говорять про те, що наша надія – лише на Нашого Спасителя, не на власні сили, а на Господа Іісуса Христа. Якщо пам’ятатимеш ці слова та будеш жити ними, то Всеблагий Бог ніколи тебе не залишить і дасть сили та натхнення побороти всі підступи, які влаштовуватиме ворог людський, і допоможе вийти переможцем, виконуючи всі обітниці перед Богом”.

За традицією, у постризі взяли участь монахи єпархії, серед яких ректор ВДС архімандрит Євменій (Михалевський), настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман), клірик Свято-Покровського храму архімандрит Аліпій (Сапіга), настоятель храму Святої Великомучениці Параскеви с. Ратнів архімандрит Онуфрій (Куц), завідувач канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), голова молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський), проректор з навчальної роботи ВДС ієромонах Феофан (Кирилюк), ієромонах Іоанн (Контура).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися