У Луцьку дезинфікують громадський транспорт
Волинь

У Луцьку дезинфікують громадський транспорт

11 березня 2020, 11:10
0
0
Сподобалось?
0

Тролейбуси та маршрутки Луцька обробляють дезинфікуючими засобами на базі луцького підприємства електротранспорту. Такі заходи проводяться через ймовірну загрозу зараження коронавірусом, грипом та ГРВІ.

Про це повідомляє Суспільне.

Головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич розповідає, що щоденно починаючи з 19 години і до 5 ранку у кожному тролейбусі проводять вологе прибирання, а також дезинфікують поручнів методом протирання. 

"На 10 літрів води дається 20 грам розчину. Працівники, які проводять дезинфекцію працюють у відповідних засобах. Мають бути захищені очі і т.д. Ми проводимо дезинфекцію 44 тролейбусів за добу і 21 автобус, який від нашого підприємства виїжджає на маршрути міста", - зазначив Бабич.


Окрім дезинфекції громадського транспорту, спеціальний розчин видали двадцяти п’яти контролерам. Він захищає руки упродовж 3-х годин. Нині, каже головний інженер, вимагають аби водії робили провітрювання та вологе прибирання на кінцевих зупинках транспорту.

"Крім того на кінцевих зупинках водії тролейбусів отримали розпорядження у зв’язку з епідемією коронавірусу на кінцевих зупинках проводиться провітрювання салонів тролейбуса", - каже інженер.

Начальник міського управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов розповідає, що у зв’язку з підтвердженим випадком захворювання на коронавірус в Україні, із усіма луцькими перевізниками провели роз’яснювальну роботу.

"Згідно договорів, що заключені із перевізниками там є пункт 2.2.6. у договорі, який вказує, що перевізник при настанні епідемії грипу чи іншого вірусу, перевізник зобов’язаний проводити щорейсові протирання поручнів у транспорті на кінцевих зупинках. Після того як в Україні був зафіксований один випадок захворювання на коронавірус направили листи перевізникам з метою нагадування про те, що вони згадали про цей пункт договору. В нас перевізників є 12. Більшість з них користуються послугами мийки підприємства електротранспорту", - каже Степанов.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися