Володимир БІРУК
Волинь

Кращий культурист України - з поліської глибинки

15 березня 2020, 18:43
0
1
Сподобалось?
1

– Миколо, ми твого сина Володю вчора по телевізору бачили. Ну й мускули у нього! – захоплено гукає хтось із сусідів Миколі Біруку із села Личини Камінь-Каширського району після чергового чемпіонату.

Впізнають свого земляка, хоч не так часто нині навідуєть­ся в село. Володимир Бірук – бодибілдер, живе у столиці. І як ото хлопчина з поліської глибинки таким захопився? Ще й чемпіоном став!

Спортивний з дитинства

Миколу та Ольгу Біруків ми застали за звичними сільськими клопотами. Батьки дістали сімейні альбоми, розповідали про Володю.

– Він був добрим, спокійним спортивним хлопцем, але надто вже самостійним, – каже Микола Федорович. – Вчився на відмінно, грав у футбол, по три кілометри бігав, тренувався на турніку, качати м’язи почав у 14 років. Коли закінчив восьмий клас, заходився: «Батьку, дайте грошей – поїду поступати». І хоч у школі відмовляли, хотіли, щоб він здобував середню освіту, Володя по-своєму зробив. Сам поїхав у Київ, поступив у військовий ліцей і успішно його закінчив. Гордимося тим, що наш син усього домігся сам.

Коли Володимир навчався у військовому ліцеї, то займався важкою атлетикою. У 16 років перейшов на пауерліфтинг, або триборство: це присідання зі штангою на плечах, жим штанги лежачи і тяга штанги. Став майстром спорту міжнародного класу, чемпіоном Європи серед юніорів, срібним призером чемпіонату України.

Микола та Ольга БІРУКИ

Зайнявся бодибілдингом, або культуризмом (це коли людина нарощує свої м’язи, займаючись фізичними вправами та за допомогою харчування з підвищеним вмістом білків). Через два місяці тренувань Володимир уже став чемпіоном України з цього виду спорту.

Люди із захопленням спостерігають за виступами культуристів: гарні, сильні, накачані, вони таке можуть зі своїми м’язами виробляти, що викликають неабияке здивування. Але за усім цим – щоденна наполеглива праця. Бувають тренування по шість-сім днів на тиждень, після кожного – кілька кіл на біговій доріжці. Ще й спеціального харчування треба обов’язково дотримуватися. Хоч у міжсезонні Володимир може собі щось дозволити в меню.

2019 рік вдалий для Бірука

19 жовтня 2019 року у Мадриді на європейському турнірі з бодибілдингу Володимир отримав перемогу. Також був першим на турнірі у Греції  у квітні 2019 року. Володимир Бірук – абсолютний чемпіон Києва та України, на чемпіонаті світу спортсмен хоч і став другим, але це його не розчарувало.

– Нашого сина у його виборі підтримує й дружина Тетяна, – каже батько Володимира Микола Федорович. – Вона й сама займається цим видом спорту, щоправда, не виступає. У них підростає син Даня, йому лише три роки. Я б його з дорогою душею в Личини забрав – нехай би походив батьківськими стежками. Але все це ще попереду.

Наталія ЛЕГКА



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися