Хтось сміття сортує, а комусь все одно
Волинь

Навіщо лучанам сортувати сміття, яке все одно вивозять в одній машині?

15 березня 2020, 16:51
0
0
Сподобалось?
0

У редакцію звернулася наша читачка Людмила Стеболяєва з Луцька. Вона розповіла, що живе у районі ДПЗ на вулиці Дружби народів. Жінка була обурена:

– У нашому районі вже давно розставили кілька контейнерів, у які можна сортувати сміття. Є на сухі відходи, вологі (харчові відходи) і на пластикові пляшки. Ми із сином стали сортувати сміття вдома, ділити його по трьох різних пакетах. Потім чемно викидали у відповідні контейнери. Аж поки не побачили, як сміттєвоз усе відсортоване сміттям скидає в одну машину. Навіщо ж ми тоді цим займаємося? 

Насправді, це вже не перша наша читачка, яка розповідає про подібну проблему. Людям, які готові перебирати сміття, тримають вдома по три відра чи мішки, боляче бачити, як їхні зусилля геть не цінуються. Але, вочевидь, таких свідомих лучан у нас одиниці. Бо варто зазирнути у будь-який контейнер, на якому зазначено «для сухого сміття» – а там капуста гнила впереміш з картонками.

Директор «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Кузьмич пояснив, що закон про відходи підприємство намагається виконувати. З 2018 року працює сортувальна станція, в найближчому майбутньому мають запустити ще одну.

– Водії сміттєвозів змушені забирати сміття в один автомобіль, бо воно не відсортоване, – розповідає Валерій Кузьмич. – Винні мешканці, які викидають все без розбору. Похвалити можна хіба що жителів 40 кварталу, які переважно розділяють відходи.

З’ясувалося, що у цьому районі розставлені 132 нові контейнери з кришками різного кольору: синіми і коричневими. Це не ті сірі однакові баки, які різняться лише паперовими наліпками. Можливо, саме у тому вся проблема?

Мирослава КОСЬМІНА,



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися