Волинянка за своє життя здала 50 літрів крові
Волинь

Волинянка за своє життя здала 50 літрів крові

13 березня 2020, 12:18
0
2
Сподобалось?
2

129 кровоздач зробила фельдшер-лаборант Вікторія Краснікова, якій днями присвоїли почесне звання «Заслужений донор України».

Про це повідомляє Вечірнє місто.

Тема донорства крові актуальна завжди. А в час, коли трапляється так багато автокатастроф, коли на території нашої країни ведуться бойові дії, вона є надзвичайно важливою. Кожен з нас повинен усвідомлювати, що, поділившись частинкою своєї крові, можемо комусь допомогти подолати недугу, а часто – й врятувати життя. Будьмо свідомими!

На Володимирщині мешкає п’ятеро осіб, які є заслуженими донорами України (це звання присвоює президент України тим, хто понад 100 разів здав кров). Серед них – фельдшер-лаборант Володимир-Волинського відділу трансфузійної допомоги комунального підприємства «Волинський обласний центр служби крові» Волинської обласної ради Вікторія Краснікова. 6 березня Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння їй цього почесного звання. Урочистого вручення відзнаки поки ще не відбулося.

Пані Вікторія показує посвідчення, де є відмітки про давання крові та її компонентів. Жінка підрахувала, що 129 разів вона ставала донором та загалом здала 47,5 літрів крові. Вперше наважилася зробити таку благородну справу, коли їй було 19 років, саме в той час, як після закінчення Луцького медучилища вона прийшла на роботу фельдшером-лаборантом у відділення переливання крові центральної районної лікарні. З того часу впродовж багатьох років кожні три місяці жінка здає кров. У 1991 році перейшла працювати у новозбудовану Володимир-Волинську станцію переливання крові, де продовжує трудитися й досі. В обов’язки Вікторії Володимирівни входить перевірка донорської крові на вірусні гепатити, ВІЛ-інфекцію, сифіліс, також вона визначає стерильність донорської крові.

Колеги пані Вікторії кажуть, що жінка завжди активна та ініціативна. У 1986 році вона добровольцем зголосилася поїхати у Чорнобильську зону, щоб робити аналізи крові місцевим мешканцям та ліквідаторам.

Жінка розповідає, що після закінчення школи обрала професію медика і не шкодує про це.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися