У Нововолинську базарники протестують через карантин
Волинь

У Нововолинську базарники протестують через карантин

18 березня 2020, 13:14
0
0
Сподобалось?
0

18 березня у Нововолинську до міської ради прийшли понад тридцять підприємців із продуктового ринку із вимогою надати їм дозвіл на роботу під час карантину у базарні дні. 

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Нововолинської міськради.

Вони аргументували вимогу тим, що закуплений товар потрібно реалізувати, адже продукти швидко псуються. Крім того, цікавило підприємців питання орендної плати. Зокрема, чи знімуть її з них на той час, поки ринок не працюватиме.

В ході дискусії знайшли компроміс: дозволили працювати сьогодні до обіду, щоб можна було реалізувати частину товару та навести лад у торгових контейнерах. Підприємці взяли на себе відповідальність контролю за кількістю людей, що заходитиме на територію ринку.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський дав вказівку адміністрації ринку врегулювати питання орендної плати за торгові місця на час карантину.

Під час діалогу з підприємцями Андрій Миронович вкотре наголосив, що рішення зупинити роботу ринків, торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, спортивних закладів, закладів громадського харчування, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправних станцій та закладів, що здійснюють доставку їжі додому прийняли 16 березня на засіданні Кабінету Міністрів України. 

Отож органи місцевої влади не можуть його відміняти, а лише зобов’язані зробити все від них залежне, аби рішення, спрямоване на недопущення поширення коронавірусу, а, відтак захисту наших людей і збереження їх життя, було виконане. 

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський наголосив і на тому, що прийняли закон про запровадження штрафних санкцій у разі недотримання карантину і звернувся до мешканців Нововолинська та селища Благодатного із повною серйозністю поставитись до безумовного виконання всіх вимог, які зорієнтовані на запобігання поширенню цієї важкої недуги.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися