У Луцькому районі реконструюють 6 амбулаторій
Волинь

У Луцькому районі реконструюють 6 амбулаторій

24 березня 2020, 15:43
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькому районі впроваджують шість проєктів реконструкції амбулаторій. Два об’єкти – на етапі введення в експлуатацію, ще на двох – роботи завершуються.

Про це повідомляють на сторінці субпроєкту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» у Фейсбуку.

Переможцем одного з тендерів стало товариство з обмеженою відповідальністю «Шинака-Україна». Підрядник мав виконати такі роботи:

– здійснити реконструкцію приміщення Піддубцівського ФАПу під розміщення амбулаторії,

– реконструювати приміщення центру первинної медико-санітарної допомоги №1 під амбулаторію по вул. Бенделіані, 7 в місті Луцьку,

– зробити реконструкцію будівлі Лаврівської АЗПСМ.

З першими двома об’єктами підрядник уже впорався. Триває процедура введення об’єктів в експлуатацію.

А от ще на одному об’єкті – у Лаврові – роботи були призупинені через виявлений аварійний стан несучих конструкцій. Наразі управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації та ТОВ «Шинака-Україна» завершують погодження вартості додаткових робіт. Після цього та отримання від Світового банку схвалення змін до договору, роботи на цьому об’єкті відновлять.

Ще два об’єкти, відповідно до виграного тендеру, взялося реконструювати ПП «Інтеренергоінвест»: приміщення Зміїнецького ФАПу – під розміщення Зміїнецької амбулаторії та Чаруківську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Підрядник із поставленими завданнями впорався на 90%, проте під час робіт виявили окремі відхилення від проєктних рішень та норм. Триває виправлення цих дефектів та відхилень. Сподіваємося, що найближчим часом об’єкти введуть в експлуатацію.

У Хорохорині роботи виконує ПП «Форест-Україна». З-поміж об’єктів, які підряднику треба реконструювати, – приміщення місцевого фельдшерсько-акушерського пункту під амбулаторію загальної практики – сімейної медицини. Тут роботи призупинили у зв’язку з відсутністю фінансування з держбюджету. Замовник – УКБ ОДА – упевнений, що за умови належного фінансування, об’єкт буде завершено до серпня цього року.

На усіх об’єктах триває виправлення недоліків й оформляються виявлені додаткові роботи, однак для введення приміщень в експлуатацію необхідно здійснити остаточні розрахунки з підрядниками. Закупівлі офісних та медичних меблів, медичного обладнання та інструментарію уже проведені, й усе необхідне є на місцях.

До слова, субпроєкт має бути повністю реалізований до 30 вересня 2020 року. Щодо будівельного компоненту, то всі роботи з ремонту та реконструкції амбулаторій можуть завершити до 31 серпня поточного року, проте за умови належного, вчасного та в повному обсязі виділення коштів субвенції Волинській області. Команда з реалізації субпроєкту впевнена, що на центральному рівні це врахують, і до кінця року медичні працівники переїдуть до усіх оновлених за кошти позики амбулаторій, а пацієнти отримуватимуть медичні послуги в комфортних умовах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися