Чи готова лікарня у Боголюбах до прийому важких хворих на коронавірус
Волинь

Чи готова лікарня у Боголюбах до прийому важких хворих на коронавірус

25 березня 2020, 17:13
0
0
Сподобалось?
0

25 березня журналістам показали готовність корпусу № 2 Волинської обласної клінічної лікарні, що у Боголюбах.

Медичний директор з лікувальної роботи цієї медустанови Микола Юрко розповів, що на даний момент тут зовсім немає пацієнтів, оскільки корпус повністю перелаштований на прийом важких хворих з коронавірусною інфекцією. 

На першому поверсі установи - склади з індивідуальним захистом і медикаментами. На 6 поверсі розміщені палати інтенсивної терапії - реанімація. Тут перебуватимуть важкі і дуже важкі хворі на коронавірус. Сюди уже сьогодні довозять ліжка і апарати штучної вентиляції легень. В кожній палаті буде по 4 ліжка. Тут облаштовані 25 кисневих точок.

- Загалом тут буде 150 ліжок. Нові ліжка будуть не дерев’яними, тож піддаватимуться санітарній обробці. При потребі ми маємо змогу розгорнути ще 150 ліжок. Враховуючи те, що хворі можуть мати супутню патологію, яка може дати загострення під час хвороби, то у нас передбачена ще операційна, де при потребі, ми будемо робити оперативні втручання, - каже Микола Юрко.

    Основна загроза життю хворих на коронавірус – важкі пневмонії, тож без вентиляції легень у таких випадках не обійтися. Апаратів для штучної вентиляції легень у лікарні встановлять 25 – усі нові.

    - Кожна палата, як окремий бокс - із санвузлом, коридорчиком і лоджією. е дуже зручно як для пацієнтів, так із врахуванням санітарно-епідеміологічних норм, - додає лікар

      Важкі хворі, які не потребуватимуть штучної вентиляції легень, будуть розміщені на 5 поверсі - тут встановлені кисневі концентратори.

      Для неважких хворих відведені 2,3,4 поверхи. На зміну буде працювати по 12 лікарів на кожен поверх.

      Також у лікарні облаштована сучасна лабораторія, яка запрацює уже з першим пацієнтом. А 26 березня сюди доставлять новий 16-ти зрізовий комп’ютерний томограф для діагностики уражених легень.

      Старша медична сестра Алла Івчина показала складські приміщення, куди вже сьогодні надійшла перша партія медикментів і спецзасобів. 

      - Отримали першу партію спецзахистів і медикаментів: жарознижуючі, дуже багато антибіотиків різних видів. Отримали 15 тисяч захисних масок, експрес-тестів, шприців, катетерів для верхніх дихальних шляхів, респіраторів та ін. Лікарі мають повне «обмандирування» – спецокуляри, захисний екран на лице, повний комплект спецодягу. Такий комплект потрібно змінювати кожні 4 години, - розповідає Алла Івчина.

        На скільки часу цього вистачить, медики наразі говорити не беруться. Кажуть, уже очікують надходження нової партії допомоги.  Запевняють, лікарня повністю готова до прийому важких хворих на коронавірус. Хоча і не втрачають надії, що таких в області не буде.



        Алла Івчина

        Кисневі точки



        Микола Юрко 



        Апарат для штучної вентиляції легень


        Хочете дізнаватися про головні події першими?
        Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

        Читайте також

        Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

        Ваш коментар

        Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
        Реєстрація Вхід
        Забули пароль?
        Реєстрація Вхід
        На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
        Реєстрація Вхід
        Зареєструватися