Чи приймає пацієнтів волинський онкоцентр під час карантину
Волинь

Чи приймає пацієнтів волинський онкоцентр під час карантину

25 березня 2020, 15:55
0
0
Сподобалось?
0

Розповіли, чи працює Волинський онкоцентр працює у штатному режимі.

Про це Суспільному розповів директор медзакладу. Роботу забезпечують 358 працівників, каже Юрій Малімон.

168 пацієнтів з усієї області нині знаходяться на стаціонарному лікуванні у Волинському обласному центрі онкології.


У поліклінічному відділенні Волинського центру онкології чотири пацієнти очікують на прийом до лікаря. Завідувач поліклініки Сергій Спетрук каже: 6 лікарів працюють у штатному режимі. Від початку запровадження карантину відвідувачів стало менше.

"На даний момент прийом неонкологічних пацієнтів зупинений. Люди це розуміють. Раніше за день прийому проходило через кабінети порядка 50 людей, то зараз 5-7" - розповів завідувач консультативно-діагностичною поліклінікою онкоцентру Сергій Спетрук.

Онкогінеколог Юрій Рожанський каже, у відділенні 21 пацієнтка. Відвідувачів пускають до тих, хто після операції. Їжу розносять по палатах, аби хворі менше контактували між собою.

"В нас тільки післяопераційні і ми стараємось швиденько виписувати. Вдома краще проведуть той час і будуть мати набагато менше контактів, ніж тут", - сказав лікар-онкогінеколог Юрій Рожанський.

Пацієнтка Світлана проходить курс терапії в обласному онкоцентрі.

"В лікуванні не відмовляють. Добре працюють. Лікарі уважно ставляться. Медсестри також. Карантину дотримуємось. В даних умовах треба дотримуватись карантину, значить треба бути у масці", - розповіла пацієнтка Світлана.

Завідувач відділення Володимир Федорчук розповідає: у мамології 30 пацієнток. Операції відбуваються щодня.

"На цей тиждень в нас заплановано 6 великих операцій. Це повне або часткове видалення молочної залози. У всіх шести пацієнток це рак молочної залози. Сьогодні проведено 2 операції, учора – одна. Відділення наше заповнене. Ми оперуємо хворих, але тільки тих, в кого в діагнозі є слово "рак". Всі хворі з доброякісними процесами, ми їх відтермінували на невизначений час", - каже лікар-мамолог Володимир Федорчук.

Директор Волинського онкоцентру Юрій Малімон каже, що тимчасово відмінили бригадні виїзди в райони та планові огляди пацієнтів, призупинили роботу виїзного мамографа. Лікування усіх видів онкопаталогій відбувається без зупинки.

"Лікування онкології не можна відміняти, тому що кожен день це втрачені шанси на одужання. Онкологічні хворі вони попадають в групу ризику. В них ослаблена імунна система. Тому маючи серйозну хворобу, зараз ще захворіти на вірусну інфекцію не бажано. Всіх пацієнтів, які ідуть на госпіталізацію перевіряємо, температуру міряємо", - зауважив директор Волинського обласного онкологічного центру.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися