У аптеки Волині завезли маски і експрес-тести на коронавірус
Волинь

У аптеки Волині завезли маски і експрес-тести на коронавірус

31 березня 2020, 17:55
0
0
Сподобалось?
0

В аптечну мережу державного виробничо-торговельного підприємства “Волиньфармпостач” завезли 30 000 медичних масок, також у мережі за останні дні надійшло близько восьми тисяч респіраторів. 

Про це Суспільному розповів керівник підприємства Михайло Півнюк. З його слів, маски, які раніше коштували від однієї гривні, нині вартують 17. Респіратори з 56 здорожчали до 80.

“Це наш український виробник. Це – місто Київ, а це – харківського виробника, які нам відправляли маску. Це маска неткана одноразова, до чотирьох годин роботи, залежно від того, як працювати. І другий виробник – це маска «Бук». Це респіратор, який фактично набагато щільніше прилягає до лиця і вона дає підстави, гарантує до восьми годин знаходження в серйохзній зоні. Це, скажемо, більш професійна, вона є”, - розповів директор ДВТП “Волиньфармпостач” Михайло Півнюк.

Зі слів Михайла Півнюка, в мережу надійшло 200-ті експрес-тестів на коронавірус. Це ті, що можуть використовуватися в лікарнях. Частину відправили до трьох волинських медзакладів. 

“Скажемо так: поки маємо. З рукавичкою є друга проблема – це вичерпані фактично ті запаси, які були ввезені в Україну. Це рукавичка типу нітрилова, латексна. Щось виробляється в Україні, але значна частина ввозиться з різних країн. Що стосується дезінфікуючих – проблема є в тому, що промисловість сьогодні не може індивідуальні, спрейного типу, упаковки самої не вистачає. Наші партнери, і Переяслав, і Дніпро – вони останнім часом нам відправляли в ємностях по 10 навіть літрів”, - каже директор ДВТП “Волиньфармпостач” Михайло Півнюк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися