Луцький пологовий прийматиме породіль, хворих на коронавірус
Волинь

Луцький пологовий прийматиме породіль, хворих на коронавірус

3 квітня 2020, 11:43
0
0
Сподобалось?
0

У Міністерстві охорони здоров’я України розробили рекомендації щодо лікування та розміщення вагітних у лікувальних закладах на період епідемії COVID-19. Відповідно до них, пологові будинки мають розділити на «червоні» та «зелені», аби запобігти поширенню вірусу

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 1 квітня розповів рекомендації, які були надіслані у регіони, передає телеканал «Аверс».

Область має визначити лікарні, які будуть приймати вагітних жінок, хворих на коронавірус.

«На сьогодні в кожному пологовому будинку передбачені ізолятори, які приймають хворих з інфекційною хворобою, – каже Віктор Ляшко. 

Планують створити «зелені» і «червоні» зони. У «зелені» заклади не повинні потрапляти хворі з коронавірусною хворобою,  їм надаватимуть допомогу у «червоних» закладах.

На Волині уже визначилися з такими закладами. За інформацією директорки Волинського обласного перинатального центру Ірини Горавської, їхній центр прийматиме тільки здорових жінок, а Луцький пологовий будинок – хворих.

У разі, якщо все ж таки породілля буде інфікована коронавірусом і її не зможуть перевести в «червоний» заклад, то для таких випадків у перинатальному центрі є два надсучасні бокси з апаратами ШВЛ.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися