Євросоюз виділив Луцьку 185 тисяч євро на ремонт доріг
Волинь

Євросоюз виділив Луцьку 185 тисяч євро на ремонт доріг

3 квітня 2020, 18:45
0
0
Сподобалось?
0

Ділянку дороги по вулиці Рівненській капітально ремонтують.

Про це повідомляє виконроб ТзОВ "Луцькавтодор-сервіс" Сергій Жданов, пише Суспільне. Роботи тривають в рамках європейського проєкту " Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма та Луцька".

Проєкт фінансується за європейські гроші. Загальна вартість робіт ремонту цієї частини вулиці рівненська - 10 161 786,20 грн, з яких 185 634,00 євро - це кошти ЄС. Решта - міський бюджет, розповів заступник міського голови Григорій Недопад.

На вулиці Рівненська триває ремонт дорожнього покриття. Працівник "Луцькавтодору", каже: 3 квітня планують завершити роботи.


Механізатор Георгій Бугайчук розповідає, за яку частину ремонту дороги відповідає.

"Мені задана висота, держуся тої висоти, регулюю по комп'ютеру, треба йти шість з половиною, йду, як скажуть мені. Мені сказали я йду, з тої сторони", – каже Георгій Бугайчук.

У зв’язку з ремонтними роботами, з 10-ї ранку рух на вулиці Задворецькій перекрили.

Ремонтні роботи по вулиці Рівненській розпочали торік у серпні, розповідає виконроб фірми-підрядника "Луцькавтодор" Сергій Жданов.

"Сюди входило і демонтаж бордюр, підготовка основи під тротуар, вкладання бруківки, заміна зливової каналізації, зупинки робили з натурального каменю у зв’язку з тим, що транспортні засоби (автобуси та тролейбуси) мають вагу там вже передбачена конструкція спеціальна, захист газу, плити там лежать бетонні на твердій основі. І минулому році закінчилися роботи по вирівнюванню покриття, тобто було зроблено фрезерування, доведення дороги до параметрів, передбачених проектом", - каже виконроб Сергій Жданов:

Загальна площа дорожнього покриття, яке ремонтують, 8 тисяч 860 метрів квадратних, його проектна вартість - 11 мільйонів 297 тисяч гривень.

"Таке покриття сучасне, більш стійке до температур, стирань, до навантажень і виходить, що експлуатаційний термін набагато більший. Я думаю, що 10 років не повинно бути нічого такого. Інтенсивний рух і ви бачили, яке вже покриття і в перспективі рахується Волі. Ми Рівненську закінчуємо і якби не той коронавірус планувалося Волі зробити. Це в’їзд в місто, наше лице, центральна частина міста, будуються будинки, інтенсивність руху і просто вже час настав. Хочеться, щоб водії відносилися до нашої роботи з повагою, от ми працюємо, знаки поставили, я мушу додаткові засоби ставити, якимись стрічками перев’язувати, чоловіка ставити, хоча знаки всі інформаційні є, але людям це не доходить", – зазначив Сергій Жданов:

Загальну суму грошей, які виділили в цьому році в бюджеті на капремонт доріг і прибудинкових територій заступник міського голови Григорій Недопад не назвав. Каже: понад 60 мільйонів гривень з них відсумували на боротьбу з коронавірусом. Нині ж реалізовують ті проекти, які були заплановані ще в минулі періоди.

"Дуже хотіли зробити проспект Волі, окремі ділянки доріг, це зокрема, Ківерцівська, Соборності, сподіваємося, що інфраструктурна субвенція, яка була передбачена в розмірі 37 мільйонів вона все таки надійде, відійде коронавірус і ми зможемо до кінця року реалізувати", - підкреслив Юрій Недопад.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися