Фото 1960 року
Волинь

60-ліття ФК «Волинь» проходить непомітно

3 квітня 2020, 18:32
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні малопомітно проходить 60-літній ювілей професійного футбольного клубу «Волинь». На початку 1960 року у зв'язку з розширенням другого дивізіону радянського футболу класу «Б» Луцьк отримав право заявити команду майстрів. Тоді й вирішили створювати абсолютно новий колектив під егідою обласної організації Добровільного спортивного товариства «Авангард». Свою назву команда отримала 3 квітня 1960 року, коли настав час заявлятися на чемпіонат. На зборах команди виникали варіанти «Авангард», «Динамо» «Стир», доки хтось з гравців не сказав слово «Волинь»...

Нині любителі футбольної статистики, які досліджували історію луцького клубу, ще досі сперечаються за дату і називають її умовною. Адже процедури зі створення команди почалися раніше. Проте назва «Волинь» все-таки виникла саме в тих числах.

Матч-відкриття «Волинь» зіграла 10 квітня 1960 року в Кіровограді (нині Кропивницький) і одразу ж здобула першу історичну перемогу з рахунком 3:1. Хет-трик за лучан зробив Володимир Бойченко.

На жаль, керівництво ФК «Волинь» не приділило особливої уваги відзначенню круглої дати. Лучанин Сергій Грудняк, котрий вивчає футбольну історію, ще торік висловлював готовність в у кооперації з іншими колегами з Луцька підготувати видання про історію ФК «Волинь». Однак у клубі зацікавленості не виявили. Зрозуміло, що в умовах карантину організовувати якісь святкові заходи неможливо, але про підготовку до них не було чутно й до карантину. У клубі не дуже налагоджена робота з уболівальниками, досі немає фан-шопу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися