На кого спихнули класти в труну та перевозити тіло померлого від коронавірусу «швидкої» з Волині
Волинь

На кого спихнули класти в труну та перевозити тіло померлого від коронавірусу «швидкої» з Волині

7 квітня 2020, 15:35
1
0
Сподобалось?
0

Тіло померлого водія «швидкої» зі Старовижівського району перевозили колеги без засобів захисту.

Управління охорони здоров'я Волинської ОДА не продумало, як транспортувати людей, які померли від коронавірусу, - йдеться в сюжеті Аверсу.

Саме через такі недопрацювання під час транспортування водія «швидкої» зі Старої Вижівки виникло багато труднощів.

Очільник охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк, коментуючи ситуацію, перекладає відповідальність на підлеглих та органи місцевого самоврядування.

На момент смерті 62-річний чоловік перебував у Волинській обласній інфекційній лікарні. Далі з моргу тіло мали транспортувати у Старовижівський район. Але для цього не знайшли спеціального транспорту та відповідальних людей, які мали б займатися перевезенням тіла на батьківщину померлого.

Тому перевозити тіло довелося колегам померлого з Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги.

Головний механік обласного центру екстреної медичної допомоги Леонід Семич розповів, що таке розпорядження отримав від Володимира Шмаля.

«Я пробував заперечити, оскільки як механік не знаю про необхідні засоби захисту», – розповів він. 

Перевозити померлого водія з моргу в Старовижівський район поїхав інший працівник на одній зі службових машин, але не з тих, які виїздять на виклики.

Виявилося, що працівнику швидкої довелося не лише перевезти покійного, а й покласти його в домовину. Цим також займалися люди, в обов'язки яких це не входить. 

"Виявляється, що труп ще й не можна було покласти в домовину, бо він, як помер, то так "закачанів" і не поміщався, - каже головний механік обласного центру екстреної медичної допомоги Леонід Семич.

Потім викликали бригаду, яка приїхала вже у захисних костюмах, на відміну від механіка, який його перевозив. 

Механік мав лише маску та рукавички. Тест на коронавірус йому не зробили.

Механік відмовся коментувати ситуацію, каже, що навіть рідним не казав, на яке завдання їздив.

«Тіло нашого померлого працівника перевозили ми, бо це був наш працівник. Хоча я вважаю, таким має займатися відповідна служба. 4 квітня до мене звернувся заступник голови Старовижівської районної ради Роман Цалай з проханням доставити тіло до їх на батьківщину. Він наголошував, що це ваш працівник», – прокоментував ситуацію директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль.

Очільник охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк запевнив, що не відповідає за перевезення померлих від коронавірусу. Він каже що, цим мають займатися органи місцевого самоврядування. Управління охорони здоров'я відповідає за тіло померлого до того, як його віддають рідним з моргу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Тетяна
    Тетяна

    Спаси Господи цих святих людей, які ризикують своїм життям, Соромно як завжди за владу. Це ВАМ не гроші ділити . чи землю.

    8 квітня 2020, 12:51
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися