Як у храмах відзначатимуть вербну неділю в умовах карантину
Волинь

Як у храмах відзначатимуть вербну неділю в умовах карантину

7 квітня 2020, 18:15
0
0
Сподобалось?
0

Прес-секретар Волинської єпархії ПЦУ Віталій Собко розповів, як у храмах ПЦУ відзначатимуть Вербну неділю в умовах карантину.

Про це повідомляє 12 канал.

“У кафедральному соборі Святої Трійці богослужіння на Вербну неділю відбудеться. Вербу освячуватимуть на соборній площі, для цього там є спеціальна каплиця. Для прихожан обов’язковою є наявність засобів особистого захисту і ми будемо стежити, аби люди дотримувалися дистанції 1,5 метра. Після окроплення усі охочі зможуть зайти в храм для здійснення таїнств: сповіді, причастя. Усі необхідні умови ми забезпечимо”, – зазначив він.

У інших храмах ПЦУ міста та області богослужіння теж відбудеться. Формат проведення визначатиме кожна парафія окремо, залежно від кількості їх прихожан. Усіх настоятелів попередили, що дотримання запобіжних заходів – обов’язкове.

“В крайньому випадку, якщо прихожани не можуть прийти до церкви, вербу можна освятити вдома водою, яку набирали в храмах на Водохреще”, – зазначив Віталій Собко.

У Волинській єпархії УПЦ МП наразі вирішують алгоритм відзначення Вербної неділі у храмах. Обіцяють вже незабаром повідомити.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися