У Луцьку недобросовісні власники аптек та магазинів завищили ціни на 300 відсотків
Волинь

У Луцьку недобросовісні власники аптек та магазинів завищили ціни на 300 відсотків

8 квітня 2020, 13:07
3
0
Сподобалось?
0

Недобросовісними власниками аптек, або ж продуктових магазинів, які завищують вартість життєво необхідних товарів та ліків, на 200-300% у Луцьку, займеться антимонопольний комітет.

Із такою пропозицією сьогодні, 8 квітня, під час засідання позачергової 75-ї сесії міської ради звернувся до колег депутат Ігор Поліщук, - передає ІА Волинські новини.

«Всі ми бачимо, що є чимало фактів необгрунтованого підвищення вартості засобів захисту – дезінфікаторів, масок, рукавичок, антисептиків. Також значно зросли ціни на препарати, які використовують для лікування ГРВІ, зокрема на жарознижувальні медикаменти тощо. Окрім цього, на 100-200%. зросла вартість на певні групи продуктів. Тому пропоную депутатам звернутися до антимонопольного комітету. Коли вартість продукції зростає одномоментно на 300% відсотків – це неприйнятно. Оскільки люди здебільшого не працюють в умовах карантину, не отримують заробітної платні, або ж отримують її в неповній мірі», – звернувся депутат до колег.

Окрім того, один із присутніх на сесійному засіданні депутатів зазначив, що держава вирішила дозволити на час карантину роботу ломбардів, аби «люди від безвиході здавали туди все, що у них є».

Тому, зваживши всі «за» і «проти», луцькі обранці громади ухвалили проєкт рішення «Про звернення щодо запобігання порушенням законодавства про ціноутворення при реалізації лікарських засобів, товарів медичного призначення та соціально значущих товарів в період карантину».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Лучанка
    Лучанка

    Базари закрили, де можна було купити все свіже, якісне, дешевше! А тепер будуть розбиратися» з спекулянтами і нахабами ! Ціни ростуть в порівнянні з початком карантину з швидкістю світла! В «слоні» половина фруктів гнилих, в «там/там і» товар прострочений!

    8 квітня 2020, 13:44
    Відповісти
  • Светлана
    Светлана

    На многие продукты завысили цены Лук полугнилой ,проросший вдруг . подорожал, на сегодня 28 гр,картошка.,бутылированная вода, не говоря уже об лимонах, ,резиновые перчатки,на них цены неподъемные На 40кв,на углу против остановки и напротив магазина " Салют"небольшой магазин,повысил цены на все буквально,продают от туалетной бумаги.У них марлевые повязки по 25 гр,,фасованные фрукты и овощи ,один помидор или яблоко гнилое вкладывают.Неужели нет проверяющих служб. Бабушка которая продавала молоко,довели до смерти, а уродов которые на горе наживаются не наказывают,наверно потому что они откупится могут

    8 квітня 2020, 16:57
    Відповісти
  • всезнайко
    всезнайко

    де антимонопольний комітет лишити права на торгівлю назавжди

    8 квітня 2020, 17:46
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися