Хірург з Волині врятував багатодітного батька, якому потяг відтяв ноги
Волинь

Хірург з Волині врятував багатодітного батька, якому потяг відтяв ноги

9 квітня 2020, 14:22
0
0
Сподобалось?
0

Хірург із Турійська Волинської області Любомир Валіхновський урятував чоловіка, якого переїхав потяг. Пацієнт знаходився у стані клінічної смерті, адже поїзд відтяв йому ноги та потрощив усе тіло. 

Про це йдеться у сюжеті Сьогодні.

Це був останній день відпустки Любомира Дмитровича. І тут йому зателефонували з районної лікарні, туди привезли пацієнта з травми, несумісні з життям.

«Він поступив у тяжкому травматичному шоці четвертого ступеня. Тиск – шістдесят на нуль», – розповів Любомир Валіхновський.

Олександр Жешко працював обхідником колії. Як потрапив під потяг - не пам’ятає. Пригадує лише запаморочення й потемніння в очах, прийшов до тями він уже в реанімації.

Потяг відтяв чоловікові ноги та покалічив руку. Біда сталася в полі далеко від переїзду. Поки знайшли спосіб доправити чоловіка до швидкої, він практично стік кров’ю.

Лікар-анестезіолог Турійської районної лікарні Віталій Мирона розповів, що об’єм крововтрати становив у межах 2,5–3 літрів, хворий був без свідомості й майже без ознак життя.

«Ми негайно приступили до виконання реанімаційних заходів. Був налагоджений внутрішньовенний доступ через підключення до підключичної вени», – зазначив анестезіолог.

Любомир Валіхновський усіпшно прооперував Олександра. Тепер життя чоловіка в безпеці, троє дітлахів знову обійматимуть свого батька і дякуватимуть лікареві за повторне його спасіння. 

Адже виявляється, доля їх колись вже зводила. Та Олександрові тоді було менше року. Тоді хірург врятував його від задухи – в дихальні шляхи дитини потрапила гарбузова насінина. За це батьки Олександра стали вважати Любомира Дмитровича хрещеним дитини.

«Я вже 45 років роблю хірургом. Вже зробив більше 16 000 операцій. Був у нас роддом допомагав акушерам-гінекологам кесареве робити. Тих діток, хлопчиків особливо, в честь мене – Любомир», - каже лікар.

Хірург від бога робить на день до 10 хірургічних втручань. Каже, втоми не відчуває. Рятує його класична музика. Під неї він проводить усі свої блискучі операції. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися