У Житомирі мати відмовилася від новонародженого малюка через ваду серця
Житомирщина

У Житомирі мати відмовилася від новонародженого малюка через ваду серця

9 квітня 2020, 18:19
7
0
Сподобалось?
0

У Житомирі батьки відмовилися від дівчинки відразу після її народження, адже у дитини хворе серце. Наразі маля вже більше місяця перебуває у відділенні постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених обласного перинатального центру.

Про це розповіла завідувачка відділення Майя Смоляр, пише Суспільне.

За її словами, зазвичай, дітей, від яких відмовляються батьки, через тиждень переводять до відділень педіатрії за місцем проживання або в обласну дитячу лікарню. Але на період карантину малят залишають там, де вони народилися.

"Дитинка народилася з двійні 3 березня. Здорову дитину мама забрала, а від цієї дівчинки відмовилася, бо дитинка має ваду серця. Мама сказала, що дитинка хвора, і їй немає за що лікувати. Так, у дитинки є вада серця, але ця вада не критична. На сьогодні, операції, які проводяться на серці, безоплатні. І дитинку можна прооперувати і на майбутнє у неї є великі шанси залишитися здоровою дитиною. Ця дитина у нас перебуває упродовж місяця. Вона має гарну масу тіла. Вона себе добре почуває. Ми її возили на консультацію в Київ. Там сказали, що нічого такого, що потребувало б серйозного лікування, на сьогодні немає. Хірургічного втручання вона поки не потребує. Сьогодні карантин, і тому цю дитину не можна нікуди подіти", - каже завідувачка відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених обласного перинатального центру Майя Смоляр.

Чому дівчинці доведеться упродовж певного часу перебувати у центрі і яка сьогодні ситуація в області з дітьми, від яких відмовилися батьки, розповів під час брифінгу керівник обласного управління здоров’я Микола Суслик.

"Діти, від яких відмовляються батьки, перші 7-10 днів, перебувають у пологових будинках. І при задовільному стані далі їх переводяться до відділень педіатрії або за місцем проживання і народження. Або в обласну дитячу лікарню. Сьогодні у нас будинки дитини, які могли б приймати таких дітей, на жаль, перезавантажені повністю, на 100 %", зазначив Микола Суслик.

Враховуючи те, що до кінця карантину дівчинці доведеться перебувати у центрі, за нею доглядатимуть медичні працівники, розповіла Майя Смоляр. За її словами, їжею та одягом дитина повністю забезпечена:

"Одяг ми використовуємо той, що є у пакунку малюка. Ми забрали цей пакунок у мами, коли вона сказала, що відмовляється від дитини. Допомагають з одягом благодійники. А це ті батьки, які виписалися раніше. Дитинка підросла, і цей одяг їм не потрібен, тому вони віддають нам. З їжею на сьогодні теж все добре. Допомагають перинатальний центр і певні фірми, які займаються харчуванням. І ми робимо так, щоб вистачало всього. Але от підгузки. У пакунку малюка є певна кількість, але їх вистачає на місяць- півтора. І якщо нам хтось принесе підгузки для дитини, яка важить 3 кілограми, ми будемо раді. Бо дітки у нас доглянуті", - каже Майя Смоляр.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Таня
    Таня

    Що ж то за мама така,якщо змогла відмовитись від своєї ж дитини.Це жах...У мене немає слів.Жінко одумайся,що ж ти робиш?!

    9 квітня 2020, 22:27
    Відповісти
  • Аня
    Аня

    Привіт всім!Я вас прошу найдіть маму ту, нехай забере дитинку , да вона хвора ,хай би звернулась до волонтерів з фінансами , а до лікарів в потрібен час назначили операцію і все дитинка здорова .Ну що зробиш може в тебе після пологова депресія .Одумайся знайдеш ложичку каші малечі . А як в цех дитинки першої не приведи Господь захворіє грип чи ще якась болячка здасть в інтернат . Я не знаю у мене діти хворіли дуже з двома на зберігання була і по лікарнях наїздилась нічого минеться таке життя трішки важке з випробуванням .Ну що ж жіночко родила такі муки були у тебе щоб відати а хтось хай глядить просто нема слів

    9 квітня 2020, 22:46
    Відповісти
    • Олена
      Олена

      Я те ж хотіла писати! Треба знайти маму,нехай забере дитинку,не маю слів,щоб описати жаль,який я відчуваю...

      11 квітня 2020, 22:13
      Відповісти
  • Анастасія
    Анастасія

    Як я можу вдочирити дівчинку?

    10 квітня 2020, 00:04
    Відповісти
    • Анна
      Анна

      Дай Боже, заберіть це маленьке янголятко, це жах!!! Сердце кровью крається, у самої дитина хвора, але я ж не відмовилась, як так можна розділити дітей??? (((((

      10 квітня 2020, 16:59
      Відповісти
  • Борik
    Борik

    Я не представляю, как можно так поступить с ребенком, с дочкой.. Она же не виновата ни в чём. Лежит и не знает материнского тепла. Ждёт свою маму. Это просто ужас.. Я бы даже без ног и без рук забрал своего ребенка и любил бы таким. У женщины нет сердца... Как она может держать на руках одного, и знать что где-то там В больнице плачет её дочка ..и спокойно жить?!

    11 квітня 2020, 23:07
    Відповісти
  • Ірина
    Ірина

    В мене дві дівчинки погодки. Одній 1,5 року, іншій 4 місяці. Меншу я народила з вагою 1200 гр. В неї не закривається клапан, їздили в Київ на консультацію в Охматдит. Консультація безкоштовна. Операцію робити не треба, сказали з часом само закриється. Так трошки важко з двома малими дітьми, але це приємні клопоти, вони ж наші рідні. Якщо володієте інформацією чи ту дівчинку ще не удочирили? Чи можемо ми її удочирити, або хоча б оформити опікунство. Житлова площа позволяє, але ми з чоловіком офіційно не розписані, хоча живемо вже 15 років, діти записані на нього. Чи дозволять нам удочирити крихітку? Будь ласка напишіть інформацію в вайбер 0962148530 Ірина. Дуже шкода дитину. Не хочу щоб вона потрапила до будинку малят. Дякую.

    14 квітня 2020, 16:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися