Волинянин друкує захисні маски на 3D-принтері
Волинь

Волинянин друкує захисні маски на 3D-принтері

13 квітня 2020, 09:44
0
0
Сподобалось?
0

Оператор АТМ «Володимир» Вадим Музичук друкує маски із пластику на домашньому 3D-принтері.

Така пластикова маска – багаторазового використання, роль фільтра у ній виконують ватні диски, які можна міняти так часто, як заманеться,- передає Слово правди.

Завдяки цьому вона захищає від бактерій та вірусів ефективніше, ніж звичайні тканинні чи навіть хірургічні маски, які люди носять кілька годин поспіль, не змінюючи і не дезінфікуючи. Маска з пластику більш міцна і довговічна, хоча, звісно, і коштує трохи дорожче. Виготовлення однієї займає близько трьох годин.

«Це величезний плюс домашнього 3D-принтера: якщо тобі дуже потрібна якась річ і ти не маєш, де її купити, то завжди можна її надрукувати, – зауважує Вадим. – 3D-моделей різних виробів та деталей, зокрема і захисних масок, уже є багато у відкритому доступі, але при потребі креслимо самі. Уже кілька знайомих зацікавилися і замовили собі такі маски. Ціна питання, враховуючи вартість пластику, – близько 150 гривень, але й служитиме такий виріб довго», - каже Вадим.

Вартість таких виробів залежить насамперед від матеріалу. Найчастіше домашній 3D-принтер працює з трьома – PET-пластиком, який є найбільш універсальним, але складним у роботі, PLA-пластиком – не найдешевшим і крихким, але доволі міцним, та АБС-пластиком – він найдешевший і, хоча створений переважно для макетування, та часто використовується для виробів, які не зазнають навантажень, і дуже зручний в обробці. Тож саме його Вадим Музичук бере для друку масок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися