До місць обсервації супроводжуватиме поліція: як на Волині контролюватимуть тих, хто повертається з-за кордону
Волинь

До місць обсервації супроводжуватиме поліція: як на Волині контролюватимуть тих, хто повертається з-за кордону

14 квітня 2020, 15:26
1
0
Сподобалось?
0

14 квітня усіх громадяни, які перетинатимуть кордон на пункті пропуску «Ягодин», будуть відправляти на обсервацію.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА. 

Як зазначив 14 квітня міністр розвитку громад та територій України, заступник голови державної комісії з питань ТЕБ та НС Олексій Чернишов, Україна, на жаль, лише на початку епідемії, адже прогнози розвитку і поширення інфекції у квітні невтішні. Відтак на сьогодні найголовніше завдання – мінімізація контактів з людьми, котрі прибувають з інших країн, а також дотримання карантину.

«Обсервація – один із вимушених кроків, аби почати говорити про послаблення карантинних заходів, починаючи вже з травня», – зазначив Олексій Чернишов.

В режимі відеоселектору участь у засіданні, що відбулося 14 квітня, взяв й голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. Тому після засідання державної комісії регіональна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила відповідне рішення щодо Волинської області.

Так 14 квітня усі громадяни, які перетинатимуть кордон на пункті пропуску «Ягодин», повинні підписати згоду, після чого у супроводі поліції для усіх організують доїзд до місць обсервації. Позаяк найбільше навантаження припадає на прикордонні області, зокрема і Волинську, то державна комісія ТЕБ та НС до цього процесу долучила суміжні області, які допомогатимуть з обсервацією. Зокрема, надаватимуть транспорт та додаткові місця для обсервації.

Також слід зазначити, що на обсервацію громадян з державного резервного фонду передбачені кошти, які надійдуть в місцеві бюджети.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Юлія
    Юлія

    Потрібно було спочатку відправляти ,тоді не було б спалахів. А не приїхали, рознесли , а тепер чухайте де не свербить. Ніхто на карантині не сидів, а якщо він чи вона сиділа то родичі шастали. І то є карантин?

    14 квітня 2020, 19:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися