Звільнений заступник голови Волинської ОДА судитиметься за посаду
Волинь

Звільнений заступник голови Волинської ОДА судитиметься за посаду

29 квітня 2020, 12:42
1
0
Сподобалось?
0

Леоніда Кирильчука звільнили з посади першого заступника голови Волинської ОДА без пояснення причин. Він подає до суду, бо вважає, що з облдержадміністрації «цілеспрямовано усувають волинян і замінюють їх на приїжджих керівників».

Про це розповів Леонід Кирильчук, - повідомляє Перший.

Леонід Кирильчук став першим заступником голови облдержадміністрації наприкінці березня цього року. А вже 28 квітня стало відомо про його звільнення. Також звільнили заступницю голови ОДА Світлану Мишковець, яка пропрацювала на цій посаді з 2014 року.

Заяву на звільнення без дати усі заступники написали заздалегідь

Леонід Кирильчук каже, що під час призначення усім заступникам веліли написати заяви на звільнення за згодою сторін або за власним бажанням без дати. А вже 28 квітня посадовцю показали його ж заяву, де хтось додав дату звільнення 27 квітня, та розпорядження голови ОДА, підготовлене на її основі.

«Я запитав керівника апарату Юрія Судакова, чи будуть якісь пояснення. Мені відповіли чистою російською мовою: «Нет, не будет», - каже Леонід Кирильчук.

«Я вважаю цю практику з написанням заяв на звільнення без дати ганебною, але вона дуже поширена в нинішній ОДА. Ще при призначенні я запитував, для чого це. Мені сказали, щоб при потребі, при конфліктній ситуації можна було людину дуже швидко звільнити. Хоча я людина неконфліктна і не сподівався, що це може так швидко трапитись», - додає експосадовець.

Суд за посаду

Тепер Леонід Кирильчук разом з адвокатом готує позов до суду про поновлення на посаді.

«Я розумію, що навіть, якщо суд поновить мене на посаді, навряд чи мені вдасться комфортно працювати з цією командою, але щоб волинян не вважали другосортними людьми, я повинен цю процедуру пройти», - каже він.

«Те, що відбувається – це заміна волинян на приїжджих керівників. Це можна побачити і по заступниках, і по керівниках департаментів, управлінь. Відбуваються так звані конкурси, в результаті яких призначають будь-кого, але не волинян. Це вже відбулось в департаменті соціального захисту, відбувся конкурс в управлінні ЖКГ, але людину ще остаточно не призначили, звільнили начальника управління охорони здоров’я», - додає Леонід Кирильчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Жах!
    Жах!

    У багатьох посадовців коріння з дупи до підвалів проросло а роботи плідної не видно....треба викорчовувати .

    29 квітня 2020, 15:16
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися