У Луцьку відкривають ярмарки просто неба, фотоательє і кіоски
Волинь

У Луцьку відкривають ярмарки просто неба, фотоательє і кіоски

30 квітня 2020, 13:12
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку послабили карантинні обмеження та дозволили працювати сільськогосподарським ринкам просто неба, майстерням з ремонту одягу, фотоательє, будівельним магазинам, МАФам. Ринки на території міста поки не працюватимуть.

Про це йшлося у четвер, 30 квітня, під час сесії Луцькради, - пише ІА ВолиньPost.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк повідомив, що в місті дещо послаблюють карантинні заходи.

Так, запрацюють сільськогосподарські ярмарки на таких локаціях:

- поруч з ТЦ "Глобус" на вул. Єршова;
- поруч з РАЦСом на проспекті Соборності;
- парковка на вул. Глушець через дорогу від гімназії № 4;
- у Привокзальному мікрорайоні на парковці поруч з залізничним вокзалом;
- у мікрорайоні ЛПЗ, поруч із заводом СКФ;
- у районі вулиці Володимирівської;
- на вулиці Рівненській поряд із заправкою Shell.

На кожній локації працюватимуть представники муніципальної варти. Продавцям мірятимуть температуру, вони повинні знаходитися на робочому місці в засобах захисту. Відстань між місцями торгівлі буде 3 метри, у черзі покупці повинні стояти на відстані 1,5 метра. До слова, не пускатимуть на ярмарки лучан без масок.

«Постанова Кабміну про відкриття ринків недеталізована, станом на зараз немає постанови головного санітарного лікаря як працювати в цих умовах. Це не означає автоматичне відкриття ринків, адже це відбувається відповідно до рішень органів місцевого самоврядування. На ринках ми не зможемо контролювати ситуацію, бо їх територія є великою. Не вдасться проконтролювати відкриття лише місць торгівлі продовольчої групи товарів. Тому вирішили поки дозволити працювати фермерським ринкам», - відзначив депутат Ігор Поліщук.

Працюватимуть також майстерні з ремонту одягу, фотоательє, стоматполіклініки для надання ургентної допомоги, магазини будівельних матеріалів, МАФи.

«Послаблення карантинних заходів можливе лише за посилення самодисципліни. Якщо ситуація після відкриття ярмарків погіршиться, то так само рішенням сесії ми їх закриємо», - наголосив в.о. мера Григорій Пустовіт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися