У Луцьку через порушення закрили продуктовий ярмарок
Волинь

У Луцьку через порушення закрили продуктовий ярмарок

4 травня 2020, 12:54
1
0
Сподобалось?
0

Ярмарок на вулиці Єршова, що поблизу ТЦ «Глобус» у Луцьку, вирішили закрити як такий, де не дотримуються основних вимог, заходів безпеки і порушується карантин.

Про це йшлося в понеділок, 4 травня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради, пише ІА Волинські новини.

Члени виконкому розглянули питання про внесення змін до рішення «Про проведення ярмарків сільськогосподарської продукції на території міста Луцька».

Нагадаємо, 30 квітня сесія міськради проголосувала за облаштування в умовах карантину ринків сільськогосподарської продукції в місті Луцьку. Ярмарки працюють щодня, крім неділі, з 08.00 до 16.00.

Місця для торгівлі визначили в наступних локаціях:

- поруч з ТЦ «Глобус» на вулиці Єршова;

- поруч з РАЦСом на проспекті Соборності;

- на парковці на вулиці Глушець (через дорогу від гімназії №4);

- у Привокзальному мікрорайоні на парковці поруч із залізничним вокзалом;

- у мікрорайоні ЛПЗ (поблизу будинку №1 на бульварі Дружби народів);

- у мікрорайоні вулиці Володимирської (район МКБ, кінцева зупинка тролейбусів);

- у мікрорайоні вулиці Рівненської (поблизу АЗС Shell).

На таких ярмарках просто неба можуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, але виключно з дотриманням вимог щодо безпеки.

Керівниця управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай розповіла, що питанням, винесеним на виконком, пропонується виключити зі списку ярмарків ділянку на вулиці Єршова поблизу ТЦ «Глобуса».

Вона пояснила, що це пов’язано з тим, що виникли проблеми в організації цього ярмарку, адже спостерігалося скупчення відвідувачів, не всі з них були в масках, також не всі продавці дотрималися рекомендацій міськради.

Як зазначив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, головна мета відкриття ярмарків у місті – дати можливість місцевим фермерам продавати свою продукцію.

«Однак не всі зрозуміли це по-правильному. Ситуація по ярмарку біля «Глобусу» вийшла за певні межі. В чому суть? Люди почали торгувати бананами, мороженими овочами, фермером, зокрема, став відомий пан Рижков, який керував там і обливався кавою. Всі прохання, зокрема щодо дотримання відстані, були проігноровані», – сказав Григорій Пустовіт.

Та додав, що, на жаль, представники асоціації фермерів не можуть навести на вказаній ділянці порядок.

«Усьому є межа. Ярмарок перетворили в ринок без правил і норм. Це нас не влаштовує. Закриття цього ярмарку – це попередження всім, що потрібно дотримуватися правил карантину», – акцентував посадовець.

Він наголосив, що працівники держпродспоживслужби та муніципальної варти зафіксували низку порушень.

Окрім того, Григорій Пустовіт зазначив, що відкриття агропромислових ринків у Луцьку – це лише питання часу. Також додав, що фермери зможуть працювати на інших ярмарках, зокрема біля РАЦСу.

Член виконкому Ігор Муковоз запропонував притягнути усіх порушників до відповідальності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Сеня
    Сеня

    Ось є відео-дистанцію не дотримуються - https://www.youtube.com/watch?v=z910brKVYaQ&t=1s

    4 травня 2020, 17:58
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися