Волинські шахтарі влаштували автострайк
Волинь

Волинські шахтарі влаштували автострайк

4 травня 2020, 19:23
0
0
Сподобалось?
0

Нововолинські шахтарі знову протестують. Гірники шахти №9 незадоволені тим, що керівництво ДП «Волиньвугілля», до якого і належить ця копальня, звільнило їхнього директора Павла Танчева.

Аби відстояти його кандидатуру, шахтарі й вийшли на попереджувальну акцію протесту. Але, зважаючи на карантинні обмеження, організували автострайк, під час якого кілька десятків автівок час від часу гучно сигналили, аби привернути до себе увагу, пише Нововолинськ.com.ua.

Голова первинної профспілки шахти №9 Тарас Біляк зазначив, що директор шахти №9 Павло Танчев був на лікарняному, під час якого його і звільнили. І вже нібито призначили нового очільника копальні. Це колишній працівник гірничого підприємства. Однак шахтарі проти його кандидатури, бо вважають його недосвідченим і покликаним для того, аби дестабілізувати ситуацію на підприємстві. І тому вимагають лишити на посаді директора шахти №9 Павла Танчева.

«Ми неодноразово проводили акції протесту проти т.в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Володимира Юрківа. Через це і був звільнений наш директор Павло Танчев. Бо, як пояснив наш технічний директор Олександр Стойловський «Він не хоче робити, так як ми кажемо». Оце вся причина. Просто, бо він не угодний. Таким чином з нами зводять рахунки. Людина, яку хочуть призначити замість Танчева, працювала в нас на 9 шахті майстром, потім в економічному відділі. Гірничої освіти він не має, тільки економічну. Коли настали тяжкі часи, звільнився і оформив регрес. Він тут для того, щоб дестабілізувати ситуацію. Керівництво призначає свого директора, під грифом, що він наш. Але це не так. До того ж у відділі кадрів нам сказали, що у нового директора стажу нема, досвід роботи не менше 5 років на керівних посадах відсутній, гірничої освіти також не має, а ще він оформив регрес. Однак юрист сказав нам, що є такі нюанси про які ми не знаємо», – повідомив голова первинної профспілки шахти №9 Тарас Біляк.

Натомість т.в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Володимир Юрків у телефонному коментарі зазначив, що Павло Танчев не звільнений, а переведений на попередню посаду «Заступник генерального директора з виробництва», на якій, зважаючи на його досвід роботи, він буде корисніший. А причина такого рішення – неефективність його роботи, показником якої є зменшення кількості видобутого вугілля, а також вказівка з профільного Міністерства.

«Зараз 9 шахта працює неефективно. За 5 місяців видобули лише біля 3 тисяч тонн вугілля, тисяча якого вартує близько 6 мільйонів гривень. А лише на зарплату було використано біля 60 мільйонів гривень. Ми проаналізували його роботу, яка виявилась неефективною і, відповідно до цього, у Міністерстві сказали змінити директора. До того ж, зараз він на вищій посаді, на якій, зважаючи на його досвід, його праця буде ефективнішою», – запевнив Володимир Юрків.

Також він зауважив, що нового директора 9 шахти ще не призначили. З його кандидатурою наразі визначаються.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися