Волинянини збували підроблену техніку відомої марки
Волинь

Волинянини збували підроблену техніку відомої марки

8 травня 2020, 12:53
0
0
Сподобалось?
0

Кіберполіція затримала групу осіб за продаж фальсифікованої техніки.

Про це повідомляє пресслужба департаменту кіберполіції.

Злочинці створили понад 50 вебсайтів для збуту гаджетів. Лише протягом трьох місяців 1500 громадян придбали фальсифіковану техніку на суму понад 1,5 мільйона гривень. Правоохоронці провели обшуки у Львові, Києві та на Волині.

Кіберполіція встановила, що до такої діяльності причетні 11  мешканців м. Львова, Львівської та Волинської областей. Для своїх шахрайських дій зловмисники створили понад 50 вебсайтів, на яких пропонували придбати фальсифіковану техніку відомої марки, та відкрили магазин.

Товар для продажу фігуранти замовляли з Китаю. Для того, щоб він мав вигляд оригіналу, використовували новітню поліграфію, копії оригінальних упаковок, відтиски марки та унікальні ідентифікатори.

Правоохоронці провели 17 обшуків за місцями мешкання та в автомобілях фігурантів у Львові, Києві та на Волині, а також у приміщенні магазину.

Вилучили ноутбуки, системні блоки, планшети, мобільні телефони, навушники та коробки до них, наклейки зі штрих-кодами, коробки до мобільних телефонів, банківські картки, стартові пакети, флеш-накопичувачі даних, наліпки з логотипом, наліпки з IMEI до мобільних телефонів, жорсткі диски, печатку магазину, приладдя для виготовлення коробок та пакування товару, інструкції до мобільних телефонів і транспортні засоби.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися