У Луцьку запрацював зоопарк
Волинь

У Луцьку запрацював зоопарк

12 травня 2020, 18:39
0
0
Сподобалось?
0

12 квітня відновив роботу зоопарк у Луцьку. Його працівники щиро запрошують дорослих і дітей, адже звірята за два місяці вимушеної перерви встигли за ними засумувати.

Директорка комунального підприємства Людмила Денисенко анонсувала його відкриття ще минулого тижня. Окрім запрошення, у повідомленні наголосили на максимальному дотриманні усіх медичних вимог. Чи готовий зоопарк до прийому відвідувачів, інформує ІА Волинські новини.

Перші елементи турботи про гостей помітні ще на підході до зоопарку – перед касою. Тут зробили розмітку безпечної дистанції. Вона ще й тематична – у вигляді силуетів різноманітних тварин. Приготували і розчини для дезінфекції, і нагадування про особливий режим роботи та правила безпеки. Касир рекомендує скористатися безконтактною купівлею квитків – через термінал.

«Усе чудово – відкрилися. Хоч відвідувачів поки і не густо, – каже Людмила Денисенко. – Зрозуміло, адже з погодою сьогодні не пощастило. Та й відсутність громадського транспорту додає проблем». Справді, зранку до зоопарку завітало лише двоє гостей: тато Олег Лоза із сином Романом. Вони прийшли не просто побачити тварин, але й у справі – провідати кролика, якого віддали до зоопарку перед карантином.

Запитуємо Людмилу Денисенко про такий досить невеселий початок роботи. «Нічого страшного, – каже вона. – Очікували на таку ситуацію, адже дотримувалися рекомендацій Європейської асоціації зоопарків і акваріумів щодо виходу з карантину. Там йшлося і про розмітки, і про кількість відвідувачів, і про відкриття у будній день – аби не було напливу людей. Ще один елемент турботи про безпеку – тимчасове закриття «Лев’ячого містечка». На жаль, приміщення з тваринами нині заборонені для відвідування у більшості зоопарків».

«Радіємо, що закінчився карантин і можемо знову приймати гостей. Адже за ці два місяці встигли і порадіти, що звірі трохи відпочили від людей, і засумувати. Помітно було, що тваринам бракує відвідувачів, і вони сумують – наші обличчя їм вже добряче набридли», – усміхається директорка зоопарку.

Серед найбільших проблем, які довелося долати під час карантину, Людмила Денисенко називає довезення працівників. «Зоопарк, на відміну від низки закладів, мусив працювати – від цього залежало життя понад тисячі живих істот. Добре, що всі відповідально поставилися до безпечної поведінки – жоден працівник зоопарку не захворів», – підкреслює вона.

Ще одна проблема – харчі. Людмила Петрівна розповідає, що певні запаси зробили. Однак, наприклад, м'ясо довелося брати в борг. Тепер ці гроші потрібно віддавати, а до них додалися ще й минулорічні борги. Фінансове питання завжди болюче, а тут зоопарк не отримав прибутку за березень і квітень – місяці, які вважаються найкращими за напливом відвідувачів. «Справді, був момент, коли доводилося виживати. Тоді в нас залишалося менш як тисяча гривень, – пригадує директорка. – І ми відкрили скриньку з пожертвами від наших відвідувачів. Хтось кидав гривню, хтось 10. А коли порахували, там виявилося 23 700 гривень. Ці гроші, без перебільшення, нас врятували».

«А так, – підсумовує Людмила Денисенко, – ми й далі розвиваємося. Висаджуємо нові квіти, приводимо до ладу територію, розбудовуємося. За час карантину народилися малята у єнотів, носухи та лемурів. У птахів розпочався період гніздування, і лебеді – білі та чорні – звивають гнізда. Подивитися є на що і на кого! Тому ласкаво просимо до нас – у Луцький зоопарк».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися