Як підприємцям отримати допомогу на дітей
Волинь

Як підприємцям отримати допомогу на дітей

24 травня 2020, 10:48
0
0
Сподобалось?
0

«Багато говорилося про те, що уряд батькам, які є фізичними особами-підприємцями і виховують дітей до 10 років, виділив гроші для виплати допомоги на час карантину. Як їх реально отримати?»

Надія М., м. Ковель

Дійсно, таку допомогу виплачуватимуть під час карантину та місяць після його скасування. Вона надається фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку, сплатили єдиний соціальний внесок за 2019 рік. Виплату нараховують одному з батьків на кожну дитину до 10-річного віку (включно). На дітей віком до 6 років вона становить 1 779 гривень і від 6 до 10 років (включно) – 2 218 грн. Гроші виплачуються щомісячно за повний місяць. Щоб її отримати, потрібно зібрати такі документи: заява, яка складається з персональних даних заявника, даних про дитину/дітей та даних для перерахування коштів; сканована або фотокопія свідоцтва про народження дитини (дітей); сканована або фотокопія довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (форма ОК-7); сканована або фотокопія документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземців); у разі опіки над дитиною потрібна сканована або фотокопія рішення про встановлення опіки.

Оформити виплату можна в місцевому управлінні соцзахисту населення, переславши документи поштою або онлайн – на е-сервісі сайту Мінсоцполітики чи за допомогою додатка «Дія».

Зазначимо, що батькам, які вже отримують відшкодування вартості послуги «Муніципальна няня», на зазначену дитину допомога не надається.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися