Сини волинського пастора організували злочинну групу і тероризують весь район
Волинь

Сини волинського пастора організували злочинну групу і тероризують весь район

25 травня 2020, 19:44
14
0
Сподобалось?
0

На Волині, у селі Брониця на Камінь−Каширщині, сини місцевого пастора Церкви євангельської віри−п’ятидесятників Олександра Сидорчука залякують жителів цілого району, організувавши злочинну групу із числа близьких родичів і прихожан пастви.

Про це повідомляє NewsMaker.

Рувим та Антон Сидорчуки – діти сільського священнослужителя, ледь закінчивши школу, “відкосили” від армії через свої ніби релігійні переконання, які забороняють брати до рук зброю, мали б, як того проповідує християнство. Проте хлопці, заручившись доларовою підтримкою свої родичів − двоюрідних братів (так званих “релігійних біженців”, які емігрували до Сполучених Штатів), батько яких – Дмитро Сидорчук є заступником у церкві євангелістів, вирішили за кращими правилами голлівудських фільмів стати “хрещеними батьками” місцевого криміналітету.

Перший стартап братів−п’ятидесятників − контрабанда цигарок і алкоголю до Польщі, закінчився депортацією і загрозою конфіскації мікроавтобуса, яким діти пастора Олександра Сидорчука незаконно возили підакцизні товари до Євросоюзу. Завдяки, знову таки грошам родичів і екс−прокурору−хабарнику, а нині адвокату Андрію Кучеру, справу вдалося зам’яти, однак цей бізнес довелося зупинити. Тому “віруючі”, які звикли до порушення закону і швидких грошей, вирішили розводити беззаконня на місцевому рівні, щоб забезпечити собі безтурботне майбутнє.

Згодом діти пастора Олександра Сидорчука, згуртувавши біля себе організовану злочинну групу, почали нападати на жителів Камінь-Каширська та навколишніх сіл.

Cвого часу, хлопці накупили “євроблях” і неодноразово створювали аварійні ситуації: відзначалися дрифтом і несамовитою їздою по райцентру.

Мешканці звернулися до поліції із вимогою покарати броницьких бандитів. Наряд із 4 патрульних, який вирішив зупинити одну із “євроблях”, що спричинила ДТП, опинився обличчям на землі, а у одного із офіцерів, п’ятидесятники із села Брониця та сусіднього Воєгоща, забирали табельну зброю. Обласне керівництво поліції згодом вирішили провчити членів ОЗГ і влаштувало масштабні обшуки “КОРДом” у оселях прихожан Церкви євангельської віри−п’ятидесятників.

Коли увесь район гудів про беззаконня і наругу, яку чинять діти Олександра Сидорчука, сільський пастор та їх рідний дядько, які вчать на проповідях інших смиренності і проповідують Боже слово, вперто не помічають злочинів, які вчиняють їх діти та племінники на теренах Камінь−Каширського району.

У відкритому реєстрі журналісти знаходять лише з вересня по грудень 2019 відкритих шість справ проти лідера банди п’ятидесятників Рувима, які дивним чином закриваються поліцією за класифікацією “адміністративне правопорушення/дрібне хуліганство”, хоча жертви отримують тяжкі та середні тілесні пошкодження. Жертвами нападників стають не лише цивільні і поліцейські, а навіть люди з інвалідністю.

Крім побоїв броницькі “віруючі” вирішили будувати власний “бізнес”, і залучившись підтримкою американської діаспори та місцевого сільського голови Кошелюка П.М, незаконно почали видобувати та фурами продавати пісок та торф. На місці одного із кар’єрів наразі залишилися марсіанські кратери, а вкрадений у громади пісок спритники продають для будівництва по всій області. “Золота жила” приносить колосальні доходи, поки один із місцевих жителів не наважується зателефонувати до поліції.

За кілька хвилин техніка зникає з кар’єрів, а ОЗГ п’ятидесятників вирішує діяти радикально з чоловіком, який повідомив поліцію про незаконний видуботок. Спочатку Рувим Сидорчук зателефонував до активіста та матами пригрозив, що закопає його в тому ж таки кар’єрі, за те, що він “посмів повідомити про злочин поліцію”. Потім, набравши цілий автобус “підтримки” банда прихожан п’ятидесятників – дітей Шахна Леоніда та Костянтина, приїжджає до чоловіка додому. Якби не втрутився один із працівників поліції, ситуація могла б завершитись фатально. Згодом невідомі вночі псують родині заявника металевий паркан, обмальовуючи його матами і непристойностями.

Вже 15 травня, до Брониці, вкотре прибули працівники спецпідрозділу “КОРДу” і знову провели обшуки в оселях “віруючих”. Цей епізод пов’язаний із нещодавнім побиттям п’яними “віруючими” Юрієм Сидорчуком, молодшим сином пастора церкви євангелістів−п’ятидесятників, мешканця села Сошичне. Тоді його спочатку покропили сльозоточивим газом в обличчя, а потім жорстоко побили. Тоді у бандитів знайшли та вилучили зброю і бойові набої.

Наразі допоки триває досудове розслідування, за одним із епізодів діяльності зловмисників, які б’ють навіть людей з інвалідністю, у поліції не коментують усіх деталей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Александр
    Александр

    Украина уже давно живёт по беспредела, а не по закону. Прав тот, кто сильнее и нахальнее. И у кого денег большое

    26 травня 2020, 21:26
    Відповісти
  • Тимофій
    Тимофій

    Їх не варто називати "віруючими"! Це позорники, оборотні, злочинці, нелюди, та точно не "віруючі". Те що такі "люди" відносять себе до п'ятидесятників це плачевно(( і на жаль таких є багато

    27 травня 2020, 08:51
    Відповісти
  • Дмитро
    Дмитро

    А наівні прихожани платять і платять.

    27 травня 2020, 09:16
    Відповісти
  • Ківерці
    Ківерці

    В Ківерцях подібна ситуація, приїхав з заробітку де спину гнув а вини тут як тут.. 10% від заробітку давай. Пририжені до корита живуть казково багато, мають найманих повні гаражі а в податковій нема.. так і живе держава в державі.

    27 травня 2020, 10:07
    Відповісти
  • Володимир
    Володимир

    Божий суд розсудить всіх немає різниці якіх ми віросповідань погані люди є всюди так що давайте не будемо дивитись на свої вчинки....

    27 травня 2020, 10:28
    Відповісти
    • Перепрошую, щось не зрозуміло в вашій мові. Порядна людина перш за все звертає увагу на себе, на своє життя і дії. Потім намагається допомогти ближньому поправити справи або життя. Я не розумію членів церкви які ходять на служіння і не бачили що роблять і чим займаються діти пастора. Вони що, сліпі чи може запровадженний новий стандарт християнського життя. Я думаю там є кругова порука, своячество яке довело ось до такого стану. Друге питання, чому Близнюк не побачив що відбувається в церкві його обєднання. Можливо і тут своячество. Ще одне питання яка реакція Михайла Паночка на такий соблазн. Зхаменіться, що ви робите, як пасете стадо.

      30 травня 2020, 18:50
      Відповісти
  • Егор
    Егор

    Эта статья - классический пример советской школы "шельмовани, гонения и порочивания" Христиан в советское время. Поздравляю, газета! Вы - достойные наследники совка, плеяда комсомольских вестников коммунизма, и т.д. и т.п. Если хотите жить в свободной, современной Украине, выгоните дух демонизации Христиан, прочистите мозги своим "журналистам" и будьте наконец теми, кто пишет не в стиле махровых советских "говнометателей", а пишите правду. И да, до суда всякие обвинения, оскорбления и поклёп - по закону считается клеветой и наветом. Бог вам в помощь быть профессионалами и честными людьми в своей профессии, а не наследниками и прихлебателями вонючего и безбожного партократического режима СССР.

    27 травня 2020, 13:55
    Відповісти
    • Outlaw
      Outlaw

      Все вірно розписав!

      28 травня 2020, 14:58
      Відповісти
    • Вибачаюсь, диму без вогню не буває. Тут описанні факти непристойного життя дітей пастора. Автомобіль не винен в тому що водій потрапив автомобільну аварію. Якщо водій не вміє керувати автомобілем, забрати права і нехай ходить пішки.

      30 травня 2020, 18:57
      Відповісти
  • Аня
    Аня

    Дуже сумно за таких "віруючих", Бог суддя кожному!!! В автора статті хочеться запитати чи достовірна інформація що всі віруючі багатодітні сім'ї отримують соціальну допомогу незаконно, не судіть по одному всіх будь ласка! І бо що посіє людина, те і пожне, рано чи пізно!

    28 травня 2020, 02:43
    Відповісти
  • Науковець
    Науковець

    Читаю і не віриться що атеїстична комуністична ідеологія і до цих пір підтримується Українською пресою. Вся ця стаття - нісенітниця повна не повагою, злобою, заздрістю, приниженням християнської общини. Як Україна хоче піднятись якщо комунізм так тягне її до низу? Не одий наклеп в цій «статье» не має ні жодного доказу. Як таке допускається в пресі?

    28 травня 2020, 09:45
    Відповісти
  • Олександр
    Олександр

    Нічого собі як автора статті,, зачепила '' протестантська общинна жах, таке враження ніби ті діти того пастора зробили щось надзвичайно жахливе, зробили Те що до ни них ніколи ніким не було зробленно, Пане авторе, а ви часом незадумувалися над тим, хто створює 99 % всього криміналу в Україні!?????? Так це наші звами православні християни, от і подумайте, що з вами не так, що вас так бісить!!! Вірити можете будь якому Богу, а от служите кому подумайте!

    28 травня 2020, 13:06
    Відповісти
  • Аокадiй
    Аокадiй

    Журналicт прав в висвiтленi подiй. Добро та правда переможе.

    31 травня 2020, 07:32
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися