У волинського фермера через карантин зіпсувалося 20 тонн овочів
Волинь

У волинського фермера через карантин зіпсувалося 20 тонн овочів

26 травня 2020, 17:04
2
0
Сподобалось?
0

Через карантин та тривалу заборону роботи ринків і ярмарків волинський фермер Руслан Хомич не зміг продати вирощену городину. Зі 100 тонн овочів 30% врожаю вже зіпсувалося.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Руслан Хомич розповідає, що відкриття ринків не вирішує проблему збуту продукції, оскільки є сезонний попит на певні види овочів і зараз закінчився високий сезон.

Нині вирощені в господарстві моркву, капусту та буряк фермер зберігає в холодильних кімнатах. На підтримку температури в них потрібно 10 тисяч гривень щомісяця, додає підприємець. Фермер каже, що городину навіть попри карантинні послаблення не має куди подіти: «Овочі вирощені за європейськими стандартами, але на жаль, вони нікому не потрібні. Цього року ми взагалі думаємо чи сіяти борщовий набір».

Овочі, які у холодильники не вмістилися, псуються. Частину городини Руслан Хомич мусить викидати на смітник. Утилізував вже 30% цьогорічного врожаю.

У цих ящиках морква, яка вже почала псуватися

Фермер звернувся за допомогою до чиновників з департаменту агропромислового розвитку Волині. Там господарю порадили збувати городину через інтернет, поки не зіпсувалася.

Заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин розповідає, що найбільша проблема в тому, що зараз весна.

«Карантин, не було такого ринку збуту, як традиційно, тому що більшість фермерів збувають на ярмарках і на ринках, а вони були закриті. Я говорила з Русланом Хомичом, ми попередньо пропонували є такий сайт асоціації міст, багато виробників включилися в нього і мали реалізацію», - каже Петриканин.

Зіпсовані овочі фермер викидає на смітник

На Волині 150 тисяч особистих селянських господарств, понад 600 фермерських господарств, розповідає заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин. Через карантин, каже чиновниця, більшість із них втрачають прибутки та не можуть збути вирощену продукцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • ПІБ
    ПІБ

    Поганному танцюристу завжди щось мішає.

    26 травня 2020, 22:58
    Відповісти
  • ВІКТОР
    ВІКТОР

    ДЕРЖАВА НЕ ЗАЦІКАВЛЕНА У ВЛАСНОМУ ВИРОБНИЦТВІ. КУПИВ - ПРОДАВ ОТ КРЕДО НАШИХ ЧИНУШ. КУПУЮТЬ СКРІЗЬ КРІМ СВОЇХ. А РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПРОДАЖ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ - ПРОСТО ГЛУЗУВАННЯ НАД ФЕРМЕРОМ. ПЕРЕЙШЛИ НА СОЮ.СОНЯШНИК ТА КУКУРУДЗУ. ВСЕ ЩО МОЖНА ВИВЕСТИ. А ДАЛІ СЕЛЯНИ ЩЕЙ КОРІВ ВИРІЖУТЬ. МОЛОКО ЗАКУПОВУЮТЬ ПО 4ГР. НІЧОГО ПОЛЯК ВСЕ ПРИВЕЗЕ. А ЧИНУШІ ЗАРОБЛЯТЬ.

    27 травня 2020, 11:19
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися