Сиділи на карантині у відпустці за власний рахунок? Отримайте гроші від центру зайнятості
Волинь

Сиділи на карантині у відпустці за власний рахунок? Отримайте гроші від центру зайнятості

30 травня 2020, 18:50
0
0
Сподобалось?
0

«Я мама двох дітей. Одній – п’ять років, іншій – трішки більше року. Перебуваю у декретній відпустці. Чоловік працює у приватній фірмі і отримує мінімалку. З початку карантину всіх працівників відправили у відпустку за власний рахунок. Дохід нашої родини за цей час становив 860 гривень. Це допомога, яку отримую на меншого сина. Чи можемо ми отримати якусь соціальну допомогу».

Руслана Т., м. Луцьк

Як пояснив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, на допомогу по частковому безробіттю може претендувати чоловік пані Руслани. Цей вид допомоги для своїх працівників мають оформити керівники малих та середніх підприємств, на яких працює до 250 осіб, а річний виторг не перевищує 50 мільйонів євро. Але важливий нюанс: на підтримку можуть роз­раховувати лише ті установи, які видали накази про повну або часткову зупинку діяльності.

– Раніше у законі було прописано, що по допомогу треба звернутися протягом 30 календарних днів з дня зупинки підприємства. Тобто ті, хто прийшов до нас, приміром, 20 травня, можуть претендувати на виплати з 20 квітня. Нещодавно законодавці продовжили цю норму до 90 календарних днів. Як тільки закон буде підписано, ми готові приймати документи і виплачувати гроші, – зазначив  Роман Романюк. – Допомога встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу на рівні  2/3 встановленого окладу. Разом з тим вона не може перевищувати мінімальну заробітну плату. На сьогодні це 4723 гривні. Варто зазначити, що не мають права на таку допомогу ті, хто отримує пенсію або працює за сумісництвом.

На Волині майже 100 працедавців уже оформили документи на своїх працівників. А це понад три тисячі осіб.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися