На Волині знайшли останки героя Другої світової війни
Волинь

На Волині знайшли останки героя Другої світової війни

27 травня 2020, 20:30
0
1
Сподобалось?
1

На Волині просто серед поля знайшли останки героя Другої світової війни. Ані документів, ані медальйона біля солдата не було.

Але завдяки цілій пошуковій операції, особу загиблого з'ясувати таки вдалося, про це йдеться у сюжеті НТН.

Мальовниче поле біля села Луків на Волині. У роки Великої Вітчизняної біля цього населеного пункту відбувся один із найкривавіших танкових боїв за всю історію війни.

Минулої осені учасники пошукового загону «Відродження» знайшли у цьому районі останки 27 радянських бійців. Кілька тижнів тому місцеві фермери повідомили про ще одного знайденого воїна.

Його останки обережно очищають і викладають на банері. Шолом чоловіка пробитий наскрізь, а багатьох фрагментів черепа немає Це свідчить про те, що боєць загинув від осколкового поранення в голову, кажуть пошуковці. Смертного медальйона, в якому червоноармійці зазвичай зберігали особисті дані, відшукати не вдалося. Серед знайдених речей: бритва, дзеркальце, шомпол для автомата і найголовніше, рідкісна удача, бойові нагороди, завдяки яким вдалося встановити особу бійця.

Загиблим виявився Дмитро Раюшкін з Саратовської області, що у Росії. Чоловік пішов на фронт у перші дні війни. Служив навідником гармати. У складі 54-го гвардійсько-артилерійського полку брав участь у Сталінградській битві, звільняв Запоріжжя, Новий Буг, Одесу. Медаллю «За бойові заслуги» артилерист був нагороджений за те, що під час бойових дій влучним вогнем знищив гранату, два дзоти і кілька десятків німців. У липні 1944-го під Ковелем боєць вступив у свій останній бій.

Пошуковці навіть вийшли на сина загиблого бійця – він живе у Саратовській області. Про долю батька чоловік нічого не знав, дзвінок із України пролунав у 88-ий день народження сина героя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися