Скільки коштують футболісти «Волині»
Волинь

Скільки коштують футболісти «Волині»

29 травня 2020, 09:53
0
0
Сподобалось?
0

Журналісти порахували, скільки коштують футболісти «Волині» та чи є луцька команда найдорожчою у Першій лізі. 

Як відомо, багато футбольних людей говорять, що пандемія коронавірусу дуже повпливає на трансферний ринок, а вартість футболістів значно знизиться, - пише ІА Волинські новини.

Скористалися даними авторитетного німецького порталу transfermarkt, на якому вказали, що загальна вартість усіх футболістів Першої ліги становить 38 мільйонів 850 тисяч євро. Відзначимо, що лише футболісти київського «Динамо» коштують майже вдвічі дорожче – 73 мільйони 550 тисяч євро, а вартість гравців донецького «Шахтаря» взагалі перевалила за 100 мільйонів євро та становить майже 125 мільйонів.

Футболістам «Волині» поки далеко до таких цінників, проте, як відомо, гроші в футбол не грають.

Віталій Неділько (воротар, 37 років)

Віталія Неділька, без сумніву, можна назвати легендою «Волині», адже хоч і з перервами, але за луцький клуб він виступає з 2003 року. Цього сезону йому вдалося досягнути позначки у 200 офіційних матчів за луцький клуб. Максимальна вартість воротаря була 600 тисяч євро, нині ж ціну голкіпера на німецькому поталі не вказують, ймовірно, через поважний вік стража воріт хрестоносців, але всі ми знаємо приклади, коли перші номери грають й після сорока років.

Тарас Михалик (захисник, 36 років)

Напевно, найдосвідченіший футболіст луцького клубу, 32 матчі за збірну України говорять самі за себе. Попри те, що Тарас Михалик є волиняном, у команді він з 2019 року, куди прийшов на правах вільного агента. Він грав за такі команди, як «Динамо» та «Локомотив», виступав за збірну України та провів не один матч у Лізі чемпіонів. Свого часу трансферна ціна за ще тоді захисника київського «Динамо» сягала 7 мільйонів євро. Протягом цього сезону Тарас говорив про ймовірне завершення кар’єри, тож його вартість нині становить 25 тисяч євро.

Анатолій Ульянов (півзахисник, 21 рік)

Цьогоріч уродженець Тернополя провів сім матчів, два з яких у Кубку України, та відзначився одним голом. У заявці «Волині» зазначено, що Анатолій Ульянов є півзахисником, натомість transfermarkt вказує, що гравець є центрбеком. Нині вартість 21-річного футболіста становить 50 тисяч євро.

Артур Рябов (півзахисник, 19 років)

Один з наймолодших футболістів у заявці «Волині». В цьому сезоні він встиг зіграти у 18 матчах, щоправда, результативними діями хавбек не відзначався. Футболіста оцінюють у 50 тисяч євро.

Олександр Климець (півзахисник, 20 років)

20-річний футболіст є найперспективнішим молодим гравцем лучан. Здебільшого він грає на фланзі півзахисту, однак також може зіграти й у захисті. Цього сезону Климець зіграв 17 матчів та відзначився двома голоми. Нині його оцінюють у 100 тисяч євро.

Ярослав Конкольняк (захисник, 29 років)

Футболіст приєднався до «Волині» лише у цьому сезоні, перейшовши з «Пркиарпаття», та через всім відомі причини поки не зумів зіграти за лучан жодного офіційного матчу. Конкольняк може закрити позиції лівого захисника та півзахисника, але де його планує використовувати коуч лучан Андрій Тлумак – невідомо. Футболіста оцінюють у 150 тисяч євро.

Валерій Болденков (захисник, 25 років)

Валерій Болденков є вихованцем київського «Динамо», однак, як і багато інших хороших футболістів, просто не зумів витримати конкуренцію та пробитися до основного склпду киян. Тожз 2018 року центрбек захищає кольори «Волині». Коли захисник переходив до стану хрестоносців, то вартував 100 тисяч євро, на сьогодні його вартість зросла майже вдвічі – 175 тисяч євро.

Василь Курко (захисник, 25 років)

За свою кар’єру футболіст, який може зіграти в центрі захисту та опорного півзахисника, виступав за другу команду харківського «Металіста» та одеську «Перлину». У 2018 році, коли гравець перейшов до стану «Волині», його оцінювали в 75 тисяч євро, за два роки вартість гравця виросла на 100 тисяч.

Ростислав Волошинович (півзахисник, 29 років)

29-річний вінгер грав за такі клуби, як рівненський «Верес», тернопільська «Ниву» та ПФК «Львів». На жаль, травми дозволили прудконогому півзахиснику зіграти у цьому сезоні лише вісім матчів, у яких він відзначився двічі. Німецький портал оцінює футболіста в 175 тисяч євро.

Ігор Карпенко (нападник, 22 роки)

Єдиний орендований футболіст у складі лучан. У нинішньому сезоні форвард, який належить львівським «Карпатам», зіграв за «Волинь» 14 матчів, забив лише один гол. Чи не у кожній грі нападник мав хороші моменти, але поки не зміг знайти свою гру та налаштувати фазу завершення атак, хоча Андрій Тлумак не раз висловлював підтримку Ігорю Карпенку. Нині футболіст коштує 175 тисяч євро.

Джемаль Кизилитеш (півзахисник, 25 років)

Український футболіст турецького походження приєднався до «Волині» в міжсезоння. Останнім клубом опорного півзахисника був прем’єрліговий «Колос» з Ковалівки. За свою кар’єру футболіст встиг також пограти за «Арсенал» з Білої Церкви, другу команду полтавської «Ворскли» та київський «Арсенал». Сьогодні опорника оцінюють у 200 тисяч євро.

Владислав Леванідов (воротар, 27 років)

Воротар приєднався до «Волині» перед початком сезону, перейшовши з «Олександрії». Поки виграти конкуренцію в досвідченого Віталія Неділька за місце у рамці воріт йому не вдається, адже екскіпер «Олександрії» зіграв сім матчів проти тринадцяти у Неділька. Однак Владислав зарекомендував себе як спеціаліст із відбиття пенальті, відбивши чотири з восьми одинадцятиметрових у кубковому матчі з «Поділлям». Нині воротаря оцінюють у 200 тисяч євро, максимальна його вартість становила 600 тисяч євро.

Віталій Приндета (захисник, 27 років)

Вихованець «Волині», який, погравши у Росії та Греції, повернувся в Україну. За чернігівську «Десну» центрбек зіграв лише дві хвилини, а в ході міжсезоння повернувся у «Волинь». Футболіста оцінюють у 200 тисяч євро.

Сіаваш Хагназарі (півзахисник, 24 роки)

Без сумніву, іранський атакувальний півзахисник є одним з найкреативніших гравців «Волині». У сімнадцяти матчах він встиг чотири рази розписатися у воротах суперників та один раз асистувати партнерам. Поки хавбека оцінюють в transfermarkt у 250 тисяч євро, але ми впевнені, що в разі його продажу за нього можна виручити як мінімум вдвічі більше.

Амбросій Чачуа (півзахисник, 26 років)

Колишній футболіст «Карпат» підсилив «Волинь» перед початком сезону. Останнім клубом хавбека був «Торпедо» з грузинського Кутаїсі. Півзахисник, якого ще кілька сезонів тому оцінювали в 500 тисяч євро, провів за хрестоносців шістнадцять матчів та забив один гол. Нині футболіст коштує 250 тисяч євро.

Сергій Сімінін (захисник, 32 роки)

Ще один легендарний футболіст «Волині», який славиться своєю непоступливістю та жорсткими підкатами. Капітан команди повернувся до Луцька у 2018 році, а його останнім клубом був «Верес». Свого часу фланговий захисник коштував один мільйон євро, сьогодні ж трансферна вартість улюбленця луцьких вболівальників становить 250 тисяч євро.

Іван Цюпа (захисник, 26 років)

Лівий захисник приєднався до лучан у 2018 році, а до цього виступав за «Маріуполь» та «Зірку» з Кропивницького. У цьому сезоні він проовів 18 матчів, забивши гол та віддавши два асисти. Нині трансферна вартість Івана Цюпи є однією з найбільших в команді – 300 тисяч євро.

Денис Кожанов (півзахисник, 32 роки)

Футболіст, без якого важко уявити нинішню «Волинь». За свою кар’єру лідер лучан грав за такі команди, як «Шахтар», «Карпати», «Севастополь», «Ілічівець», а останнім його клубом був рівненський «Верес». Також атакувальний півзахисник зіграв чотири матчі за збірну України. Вінгер, який не старіє, забив у цьому сезоні 12 голів та віддав чотири асисти. Свого часу за хавбека могли виручити 1 мільйон 700 тисяч євро, нині ж його трансферна вартість становить 300 тисяч євро.

Станіслав Куліш (нападник, 31 рік)

Найдорожчий футболіст «Волині», форварда нині оцінюють в 325 тисяч євро, проте, прийшовши до команди в міжсезоння, він поки не встиг зіграти за хрестоносців жодного офіційного матчу. До переходу в стан лучан нападник виступав за прем’єрліговий СК «Дніпро-1». У минулому розіграші Першої ліги він відзначився сімнадцять разів, однак у вишці в нападника не пішло – у воротах суперників він розписався лише двічі.

P.S.

Загальна вартість футболістів «Волині» становить 3 мільйони 335 тисяч євро. На відміну від турнірної таблиці Першої ліги, де «Волинь» посідає друге місце, за трансферною вартістю хрестоносці не входять до трійки, будучи четвертою командою. Найдорожчим клубом Першої ліги є львівський «Рух» (4 мільйони 550 тисяч євро), друге місце за вартістю має «Інгулець» з селища Петрове (4 мільйони 100 тисяч євро), до трійки лідерів входить і «Оболонь-Бровар» з Києва, яка лише на 200 тисяч євро дорожча за «Волинь» (3 мільйони 550 тисяч євро).

Відзначимо, що всі названі вище ціни є умовними, адже футболіст вартує стільки, скільки за нього готові віддати клуби. Якщо для клубів УПЛ купівля футболіста є неабиякою розкішшю, то про клуби нижчих за рангом ліг в цьому контексті взагалі говорити не доводиться – вони підписують лише вільних агентів.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися