На відбудову згорівшого волинського гуртожитку необхідно півмільйона
Волинь

На відбудову згорівшого волинського гуртожитку необхідно півмільйона

5 червня 2020, 14:08
0
0
Сподобалось?
0

11 сімей, які через пожежу у колишньому гуртожитку в місті Рожище лишилися без даху над головою, вже розібрали згарище. 

Нині шукають гроші на відбудову житла. Зі слів волонтерки Ірини Ющук, яка допомагає родинам погорільців, на будівництво потрібно 500 тисяч гривень, - передає Суспільне.

Нагадаємо, 18 травня у місті Рожище трапилася пожежа у приміщенні колишнього гуртожитку фабрики "Динамо". В гуртожитку жили 33 людини, серед них семеро малолітніх дітей. Через пожежу люди лишилися без даху над головою.

Нині на місці де стояв гуртожиток тривають ремонтні роботи. Волонтери допомагають власниками одинадцяти згорілих квартир відбудувати помешкання.

 "У людей знищено все. Треба і сантехніку, електрику, покрівлю. Усе від нуля будувати. Потреб є досить багато", - каже волонтерка Ірина Ющук.

Зі слів волонтерки, на згарищі у шести квартирах стіни перевірятимуть на міцність, нині зачищають їх від штукатурки. П’ять квартир довелося розібрали повністю.

"Районна та місцева влада виділили погорільцям матеріальну допомогу. Із місцевого бюджету виділено 370 тисяч, з районного по 10 тисяч на кожну сім’ю", - каже голова ОСББ Наталія Колбун.

Зі слів волонтерки Ірини Ющук нині погорільцям допомагають благодійники. 500 тисяч гривень - це ціна на зведення стін і даху.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися