Звільнили чиновника Волинської ОДА, який шантажував керівників інтернатів
Волинь

Звільнили чиновника Волинської ОДА, який шантажував керівників інтернатів

11 червня 2020, 09:25
0
0
Сподобалось?
0

Скандального директора департаменту соціальної політики Волинської облдержадміністрації Костянтина Нестеренка звільнили за неетичну, конфліктну поведінку та порушення законодавства.

Відповідне розпорядження голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко підписав 10 червня, - передає ІА Волинські новини.

Чиновник із сумнівною репутацією, родом з Луганщини, щойно посівши керівну посаду, взявся вимагати у підлеглих відкати, шантажував, погрожував та ображав.

Така поведінка Костянтина Нестеренка, який був призначений 24 квітня без проведення конкурсу, збурила керівників п’яти інтернатних закладів області. Однак вони не побоялися публічно заявити про тиск та неприйнятну поведінку посадовця й зрештою домоглися справедливості.

20 травня директори обласних установ оприлюднили спільне звернення до поліції та Волинської обласної ради, яка є засновником комунальних підприємств. Йдеться про керівників Горохівського, Руденського, Олицького, Голобського психоневрологічних інтернатів та Луцького геріатричного пансіонату.

У відповідь на це звернення та резонанс, яке воно спричинило, у Волинській ОДА 21 травня було порушено дисциплінарне провадження стосовно начальника департаменту соцполітики, а самого посадовця відсторонено від виконання обов’язків.

Зрештою дисциплінарна комісія встановила низку фактів, які вказують на недотримання чиновником таких принципів державної служби, як верховенство права, законність, професіоналізм, доброчесність тощо. Крім того, комісія з’ясувала, що Нестеренко дійсно зловживав службовим становищем, порушував правила етичної поведінки державних службовців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися