Новопризначеного голову Луцької РДА судили за підробку документів
Волинь

Новопризначеного голову Луцької РДА судили за підробку документів

16 червня 2020, 14:20
1
1
Сподобалось?
1

Голову Луцької РДА Володимира Кеца, якого президент призначив на посаду 15 червня, в 2013 році судили за підробку документів про проведення тендеру, якого насправді не було. Проте покарання Кец так і не поніс, оскільки сплинув термін давності.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 11 лютого 2013 року, пише ІА Волинські новини.

Інцидент трапився ще в 2007 році, коли Володимир Кец обіймав посаду начальника Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА. На момент вироку Володимир Кец вже працював заступником начальника регіонального відділення Фонду державного майна України у Волинській області.

Як йдеться у матеріалах справи, Кеца звинувачували у тендерних оборудках. Керуючи соцуправлінням ОДА, він підписав звіт про результати проведення відкритих торгів зі зменшенням ціни щодо закупівлі товарів робіт і послуг за державні кошти. Щоправда тендер насправді не відбувся. На підставі цього документа через завищення ціни закупівлі витратили зайвих майже 95 тисяч гривень.

Своєю чергою, Володимир Кец власної вини не визнав. Він заявив, що не мав підстав не довіряти своїм підлеглим та рішенням тендерного комітету. Мовляв, у 2007 році управління соцзахисту організовувало більше десятка напрямів проведення торгів. А процедура проведення тендерів була надзвичайно складною, оскільки, щоб їх провести, потрібна згода центру тендерних процедур.

Зрештою, суддя Андрій Сівчук таки визнав Кеца винним у службовому підробленні – частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України. Він призначив покарання у вигляді штрафу у 700 гривень та заборони впродовж року обіймати «хлібні» посади.

Однак, оскільки сплинув термін давності, Кеца звільнили як від відбування покарання (основного і додаткового), так і від кримінальної відповідальності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • суддя
    суддя

    мало злодюг та брехунiв,так ще одного пiдкинули.....ще за минуле не вiдповiв...невже немае людей достойных?

    16 червня 2020, 19:42
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися