У Волинській ОДА пояснили, чому область «пасе задніх» у боротьбі з коронавірусом
Волинь

У Волинській ОДА пояснили, чому область «пасе задніх» у боротьбі з коронавірусом

19 червня 2020, 15:25
0
-1
Сподобалось?
-1

В Україні уряд склав рейтинг ОДА за виконанням заходів із боротьби з епідемією коронавірусу, згідно з яким Волинська облдержадміністрація посіла одне з останніх місць.

Версію ОДА про те, чому так сталося, озвучили сьогодні, 19 червня під час брифінгу щодо протидії коронавірусу, пише ІА ВолиньPost.

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак розповіла, що, на переконання керівництва виконавчої гілки влади в області, причина у тому, що Волинь – прикордонний регіон. Основний показник, чому область опинилася на нижніх щаблях списку, за словами Щербак, – те, що не відправляли на обсервацію людей, які перетнули кордон.

За її словами, за період карантину через пункт пропуску «Ягодин» пройшло майже 32 тисячі людей. Згідно з вимогами уряду, усіх їх мали б відправляти на обсервацію на Волині.

«Ми не змогли, не мали наміру і не маємо таких ресурсів, щоб обсервувати на території області 32 тисячі осіб, які перетнули кордон. Ми повинні були це робити в обов’язковому порядку, але в нас немає ні такої кількості місць, ні фінансів. Ми вважаємо, що обсервація в області 31 тисяч людей негативно відобразилася б і привела до збільшення коронавірусної інфекції», - сказала Щербак.

Вона додала, що керівництво ОДА у цій ситуації діяло задля збереження життя людей, а не задля рейтингу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися